Po odhodu Šabedra bo za tekoče posle začasno skrbel Teodor Žepič

Tekoče posle bo predvidoma opravljal do prihodnje seje sveta UKC Ljubljana. Sklicana je za torek.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic/Delo

Začasno vodenje UKC Ljubljana po imenovanju Aleša Šabedra za ministra za zdravje prevzema poslovni direktor pediatrične klinike Teodor Žepič, ki bo po pooblastilu opravljal tekoče posle predvidoma do prihodnje seje sveta UKC Ljubljana. Seja je sklicana za torek, na njej pa bo svet imenoval vršilca dolžnosti generalnega direktorja.Teodor Žepič. FOTO: UKC Ljubljana
Teodor Žepič. FOTO: UKC Ljubljana
Še pred tem se bo svet zavoda uradno seznanil s Šabedrovim odstopom z mesta generalnega direktorja. Postopek za izbiro novega direktorja s polnim mandatom pa se bo, kot so napovedali v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, začel na eni od prihodnjih sej.

Razpis za imenovanje novega generalnega direktorja bo v skladu z zakonom objavljen v sredstvih javnega obveščanja. Imenovana bo razpisna komisija, ki bo vodila razpisni postopek ter pregledala in ocenila prejete prijave. Svet zavoda bo po končanem izbornem postopku in predstavitvah sprejel sklep o imenovanju novega direktorja, ki bo začel veljati, ko bo soglasje k imenovanju podal še minister za zdravje.

Preberite še:

Komentarji: