Počitnice prinašajo gnečo na cestah, začetek tedna v znamenju dežja in nizkih temperatur

Močno povečan promet bo na Primorki in mejnih prehodih s Hrvaško. Začetek prihodnjega tedna bo oblačen, več sonca bo od torka naprej.
Fotografija: Konec tedna in začetek prvomajskih počitnic se bosta poznala tudi na cestah in mejnih prehodih. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Konec tedna in začetek prvomajskih počitnic se bosta poznala tudi na cestah in mejnih prehodih. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Pred nami so praznični konec tedna in prvomajske počitnice, ki s seboj prinašajo tudi povečan promet. Kot opozarja Dars bo med 26. aprilom in 6. majem na slovenskih cestah močno povečan promet na primorski avtocesti v obe smeri ter na mejnih prehodih s Hrvaško: na Gruškovju, Obrežju, Jelšanah in Sečovljah. Največ prometa proti Hrvaški pričakujejo že jutri in v soboto, v nasprotni smeri pa v sredo, na praznik dela, in prihodnjo nedeljo, 5. maja.

V Italiji je danes praznik, jutri pa konec počitnic, zato jutri pričakujejo več tovornega prometna med Italijo in Madžarsko ter med Italijo in Hrvaško.
 

Kako kaže vremenska napoved


Danes popoldne je ponekod lahko nekaj dežnih kapelj, jutri zjutraj in dopoldne bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, drugod bo še delno jasno. Popoldne in zvečer se bo od zahoda tudi drugod pooblačilo, krajevne padavine, deloma nevihte, se bodo počasi širile proti vzhodu, napoveduje Arso.

V ponedeljek bodo naši kraji pod vplivom plitvega ciklonskega območja in razmeroma hladnega zraka v višinah. Ta proces se bo v torek že umikal proti vzhodu. Od srede do sobote ne kaže na kakšen izrazitejši vremenski proces, bo pa zaradi hladnejšega zraka v višinah in nekoliko bolj sončnega vremena ozračje nestabilno.

V ponedeljek bo oblačno in hladno vreme, občasno bo deževalo. Od torka do sobote bo več sonca, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija.


 

Preberite še:

Komentarji: