Povečan praznični promet osebnih vozil

Vipavska hitra cesta med razcepom Nanos in Vipava bo zaprta za ves promet predvidoma do ponedeljka, 6. maja, zjutraj.
Fotografija: Pred veliko nočjo je bila kolona na dolenjski avtocesti pri Drnovem dolga tudi sedem kilometrov. FOTO Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Pred veliko nočjo je bila kolona na dolenjski avtocesti pri Drnovem dolga tudi sedem kilometrov. FOTO Jože Suhadolnik/Delo

 

Med 26. aprilom in 6. majem bo zaradi šolskih počitnic in praznikov (od dneva boja proti okupatorju in praznika dela do pravoslavne velike noči) na slovenskih cestah promet močno povečan. V državni avtocestni družbi pričakujejo največ vozil na avtocesti med Ljubljano in Koprom, in to v obe smeri, poleg tega pa še na cestah proti turističnim krajem ter cestah proti mejam s Hrvaško in na mejnih prehodih z južno sosedo.

Vipavska hitra cesta bo med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Italiji zaprta od danes, 26. aprila, od 21. ure vse do 6. maja, predvidoma do 5. ure zjutraj. Promet proti Vipavi bo preusmerjen na regionalno cesto Razdrto–Vipava. Obvoz za tovorna vozila, namenjena proti Italiji, pa bo prek Sežane in Fernetičev.



Zastoje je mogoče pričakovati na odseku štajerske ceste med Vranskim in Šentrupertom, kjer poleg obnove vozišča odstranjujejo cestninsko postajo Vransko, podoben bo položaj na dolenjski avotocesti pri Drnovem in tamkajšnjih cestninskih postajah Drnovo in Krško ter na primorski avtocesti pri Kozini in na cestninski postaji Videž.

Na začetku počitnic, v petek in soboto, tako v Darsu pričakujejo precej povečan promet med Avstrijo in Hrvaško, ob koncu vikenda pa v obratni smeri. Daljše čakalne dobe pričakujejo na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja.

Omejitve prometa težjih tovornih vozil med 8. in 21. uro veljajo v soboto in nedeljo, 27. in 28. aprila, v sredo in četrtek, 1. in 2. maja, ter v nedeljo, 5. maja.
 

Zapore in zastoji 


Štajerska avtocesta pred predorom Golo Rebro proti Ljubljani je bila zaprta zaradi gorečega avtobusa. Zapora ceste se je sprostila. Promet je bil prav tako oviran na ljubljanski severni obvoznici na izvozu Industrijska cona Šiška, saj je prišlo do prometne nesreče.



Čakalna doba je na mejnih prehodih Metlika in Obrežje.

Komentarji: