Predsednica zdravniške zbornice je pozitivna

Vir okužbe bi bil lahko soprog, ki dela na ortopedski kliniki.
Fotografija: Novi virus žal ni obšel niti predsednice zdravniške zbornice Zdenke Čebašek - Travnik. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Novi virus žal ni obšel niti predsednice zdravniške zbornice Zdenke Čebašek - Travnik. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik je v petek, 9. oktobra, po 13. uri po telefonu izvedela, da sta oba s soprogom pozitivna na testu za sars-cov-2, so sporočili iz zdravniške zbornice. Na testiranje sta bila napotena v četrtek, ko je soprog zaznal slabo počutje.

Tisti dan je zbornico zapustila malo po 12. uri in je v petek delala od doma, saj je ostala v samoizolaciji že ob čakanju na rezultat. Zelo verjeten vir okužbe za soproga je žarišče na ortopedski kliniki, kjer je zaposlen. Na zdravniški zbornici so poudarili, da sta se oba držala vseh priporočil za preprečevanje prenosa koronavirusa tako v službi kot v javnih prostorih.

Predsednica je po prvem zbiranju informacij okoli 14. ure obvestila vse vodje zborničnih oddelkov, ti pa naprej vse zaposlene. Posredovala je tudi vsa dostopna navodila oziroma priporočila NIJZ, kako ravnati, če bi pri sebi opazili znake okužbe. Podpredsednik prim. Dean Klančič je med koncem tedna opravil telefonske pogovore z vsemi vodji oddelkov in služb. Po podatkih, ki jih imajo od danes popoldne, nihče od zaposlenih nima znakov okužbe. Ker ima večina zaposlenih možnost za delo od doma, se bo temu prilagodilo dejavnost zbornice, navajajo.

Vsi zaposleni na zbornici in vodstvo ves čas upoštevajo vsa navodila NIJZ za zaščito pred okužbo, to je nošenje mask, razkuževanje rok in zagotavljanje potrebne distance. Prav tako na zbornici dosledno izvajajo vse ukrepe, ki veljajo za obiskovalce – obvezno nošenje mask ves čas zadrževanja na zbornici, medosebna razdalja in razkuževanje; razkužila so na voljo ob vhodih, ob vstopih v dvigala, pred vsako učilnico in dvorano ter v skupnih prostorih. 

Na zbornici so dodali še, da je bila predsednica v četrtek zjutraj na sestanku na ministrstvu za zdravje, kjer so ji izmerili temperaturo, ki je bila normalna, tako kot njeno počutje. Rezultat testa je sama sporočila osebam, s katerimi je bila v stiku prejšnji teden. 

Glede na to, da mora ostati v samoizolaciji, bo predsednica svoje delo opravljala od doma, sestankov se bo udeleževala prek spletnih povezav, v prostorih zbornice pa jo bo nadomeščal podpredsednik Klančič.

Počutje Čebašek - Travnikove je za zdaj stabilno, brez zapletov. Pravi, da je ponosna na sodelavce na zbornici, ki so prevzeli njene obveznosti in da zaenkrat vse dobro poteka.

Komentarji: