Pripravite se na gnečo in imejte urbane

V petek in soboto, 15. in 16. februarja, je predvsem v Ljubljani pričakovati večje število učencev, dijakov in staršev.
Fotografija: V petek in soboto bodo učenci in dijaki obiskovali srednje šole in fakultete.
Odpri galerijo
V petek in soboto bodo učenci in dijaki obiskovali srednje šole in fakultete.

Ljubljana – Ta petek in soboto, 15. in 16. februarja, bodo na slovenskih srednjih in višjih šolah ter na fakultetah potekali informativni dnevi, zato je ponekod pričakovati več gneče kot običajno.

Večina šol bo predstavitve za mlade, ki se odločajo za naslednje korake v izobraževanju, organizirala v petek ob 9. ali 10. uri in ob 15. uri ter v soboto ob 9. in 10. uri. Na Avtobusni postaji Ljubljana zagotavljajo, da bodo pripravljeni na povečano število potnikov, zlasti na medkrajevnih avtobusnih linijah, posebej iz obalno-kraške in notranjske, goriške, gorenjske in koroške regije ter iz jugovzhodne Slovenije.

Za lažje načrtovanje so na svoji spletni strani pripravili zavihek Informativni dnevi 2019, v katerem so zbrane povezave do srednjih in višjih strokovnih šol in fakultet, pa tudi do dijaških in študentskih domov.

Potnikom takoj ob prihodu v Ljubljano svetujejo obisk ene od blagajn, kjer lahko kupijo mestno kartico Urbana za potovanje z mestnim avtobusom ali pa napolnijo dobroimetje.

Pri Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) se običajno tudi posebej pripravijo na informativne dneve. Ponavadi je v Potniškem centru LPP na Slovenski cesti 56 na petek organizirana informacijska točka.

V notranjosti avtobusov se oba informativna dneva na prikazovalnikih pri napovedih postajališč izpisujejo tudi izobraževalne ustanove, ki se nahajajo v njihovi neposredni bližini.

Običajnim voznim redom mestnih avtobusov v jutranji konici in v času do začetka terminov predstavitev programov na srednjih šolah in fakultetah ponavadi podaljšajo obratovanje, kar pomeni, da avtobusi vozijo pogosteje kot običajno.

 

Komentarji: