Reko Suhodolnico zajezil plaz, potrebna bo večja sanacija

Voda je začela ogrožati bližnje stanovanjske hiše, večji sanacijski poseg bo potreben zaradi velike količine nasute zemlje.
Fotografija: Voda se je razlila po travnikih in začela ogrožati bližnje stanovanjske hiše. Z delovnim strojem so uspeli reko preusmeriti v strugo. FOTO: PGD Podgorje/Facebook
Odpri galerijo
Voda se je razlila po travnikih in začela ogrožati bližnje stanovanjske hiše. Z delovnim strojem so uspeli reko preusmeriti v strugo. FOTO: PGD Podgorje/Facebook

Dopoldan, okoli 9.20 ure, je v Podgorju v občini Slovenj Gradec, reko Suhodolnico zajezil večji zemeljski plaz, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje.

FOTO: PGD Podgorje/Facebook
FOTO: PGD Podgorje/Facebook


Voda se je razlila po travnikih in začela ogrožati bližnje stanovanjske hiše. Z delovnim strojem so uspeli reko preusmeriti v strugo, poudarjajo pa, da gre za velike količine zemlje, zaradi česar bo potrebna večja sanacija.

FOTO: PGD Podgorje/Facebook
FOTO: PGD Podgorje/Facebook


O dogodku so obvestili pristojne službe, občino Slovenj Gradec in podjetje VGP Drava Ptuj. Cesto med Podgorjem in Razborom so zaradi možnosti udora zaprli za tovorni promet.

Komentarji: