Sindikat zahteva razrešitev Uroša Urbanije

Zaradi pritiskov in groženj na Sašo Krajnca in urednico Vesno Pfeiffer, so na generalnega direktorja naslovili poziv za razrešitev direktorja TV Slovenija.
Fotografija: Sindikat je ostro nastopil proti direktorju TVS Urošu Urbaniji. FOTO: Črt Piksi 
Odpri galerijo
Sindikat je ostro nastopil proti direktorju TVS Urošu Urbaniji. FOTO: Črt Piksi 

Sindikat novinarjev TV Slovenija in Koordinacija novinarskih sindikatov RTV sta na generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha »zaradi pritiskov in groženj na voditelja Sašo Krajnca in urednico Vesno Pfeiffer naslovili poziv, da po svojih pristojnostih začne postopek za razrešitev direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije«. Menijo namreč, da so za njegovo razrešitev izpolnjeni pogoji po 54. členu Statuta.

Urbanija naj bi namreč »brez utemeljenih razlogov in protipravno, zastraševal ter grozil novinarju in voditelju Dnevnika Saši Krajncu in dnevni urednici Dnevnika Vesni Pfeiffer z disciplinskim postopkom in ju neupravičeno diskreditiral tudi z možnostjo prerazporejanja na druge delovne zadolžitve,« so zapisali. Po pregledu dogodkov, dokumentov in pričevanj novinarjev zahtevajo, da generalni direktor RTV nemudoma prepreči zlorabe položaja in pooblastil direktorja TV Slovenije. 

image_alt
Urbanija želi premestiti urednico Vesno Pfeiffer in Saša Krajnca

V novinarskih sindikatih so prepričani, da sta novinar in urednica ravnala pravilno in sledila profesionalnim ter programskim standardom.

Direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija je namreč zahteval premestitev Krajnca in Pfeifferjeve po tem, ko je Krajnc pred objavo odziva TV Slovenija na uvodnik v tedniku Mladina dejal, da prispevek objavljajo po izrecnem navodilu odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija Jadranke Rebernik. S tematiko prispevka Gašperja Petovarja je bila urednica Pfeifferjeva namreč seznanjena šele ob 18:03, zato pri prispevku ni mogla opraviti svojega uredniškega dela.

image_alt
Urbanija napovedal pravno vojno Repovžu

Sporni prispevek je bil odgovor na uvodnik tednika Mladina izpod peresa urednika Grege Repovža z naslovom Kriminal na RTV Slovenija. Zaradi uvodnika je Urbanija že odpovedal vse poslovno sodelovanje s tednikom in napovedal možnost vložitve pravnih sredstev proti Mladini.

Preberite še:

Komentarji: