Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Sindikati javnega sektorja in vlada znova na pogajanjih o plačah

Sodeč po izjavah iz sindikalnih vrst pa se tudi v zadnjem krogu stebrnih pogajanj, ki so potekala v ponedeljek, niso uskladili o vseh nerešenih vprašanjih.
V več sindikatih pritrjujejo stališču predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimirju Štruklju, da gre pri predlogih, ki so trenutno na mizi, za dvige plač in ne odpravljanje plačnih nesorazmerij. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V več sindikatih pritrjujejo stališču predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimirju Štruklju, da gre pri predlogih, ki so trenutno na mizi, za dvige plač in ne odpravljanje plačnih nesorazmerij. FOTO: Voranc Vogel/Delo
STA
12. 6. 2024 | 07:57
12. 6. 2024 | 09:41
2:10

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja se bodo v okviru pogajanj o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij danes znova sestali na krovni ravni. Sodeč po izjavah iz sindikalnih vrst se tudi v zadnjem krogu stebrnih pogajanj, ki so potekala v ponedeljek, niso uskladili o vseh nerešenih vprašanjih.

V sindikatih pravijo, da ni čisto jasno, kakšen bo nadaljnji potek pogajanj. Vladno stran naj bi bilo namreč na stebrnih pogajanjih v ponedeljek razumeti, da želi stebrna pogajanja v delu, ko gre za odpravo plačnih nesorazmerij, zaključiti.

Policijski sindikati v četrtek na seji stavkovnega odbora

S tem pa so, denimo, nezadovoljni sindikati, ki sodelujejo v stebrnih pogajanjih za zdravstvo, kot tudi v vojski in policiji. Za oba uniformirana poklica zadnji vladni predlog ni sprejemljiv. V Policijskem sindikatu Slovenije so za četrtek sklicali sejo stavkovnega odbora, na kateri bodo, tudi glede na potek današnjega srečanja, odločali, kako naprej.

V več sindikatih Pri tem pritrjujejo stališču predsednika Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimirju Štruklju, da gre pri predlogih, ki so trenutno na mizi, za dvige plač, in ne odpravljanje plačnih nesorazmerij.

V torek se je sicer sestala tudi delovna skupina, v okviru katere se usklajujejo o še preostalih odprtih vprašanjih novega zakona o skupnih temeljih plačnega sistema. Ta naj bi še nadaljevala delo, prav tako naj bi še v tem tednu v okviru delovne skupine govorili o dinamiki izplačil nesorazmerij.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine