Skladiščni objekt vojašnice na Bohinjski Beli bodo zaradi plazu porušili

Po obilnem deževju se je v začetku novembra pod vojašnico sprožil obsežen plaz. Izvajalec se bo rušenja lotil, ko bodo razmere povsem varne.
Fotografija: Objekt je kljub bojazni, da bi lahko ob nadaljnjem plazenju zgrmel po strmini, obstal na robu prepada. FOTO: PGD Bled
Odpri galerijo
Objekt je kljub bojazni, da bi lahko ob nadaljnjem plazenju zgrmel po strmini, obstal na robu prepada. FOTO: PGD Bled

Skladiščni objekt vojašnice na Bohinjski Beli, ki ga je pred kratkim spodkopal plaz, je kljub bojazni, da bi lahko ob nadaljnjem plazenju zgrmel po strmini, obstal na robu prepada.

Vendar druge možnosti, kot da objekt zaradi varnosti porušijo, ni. To bodo storili po tistem, ko se bodo razmere na plazu povsem umirile.

image_alt
Razmere v dveh objektih Slovenske vojske prenevarne, da bi reševali opremo

Kot so za STA povedali v Slovenski vojski, bo rušenje izvedel zunanji izvajalec, s katerim bo pogodbo sklenilo ministrstvo za obrambo. Izvajalec se bo rušenja lotil, ko bodo razmere povsem varne, kar trenutno še niso. Ker je eden izmed temeljev spodkopan in je objekt povsem na robu prepada, pa druge možnosti kot rušenje ni.

Po obilnem deževju se je namreč v začetku novembra pod vojašnico na Bohinjski Beli sprožil obsežen plaz. Zaradi namočenosti terena in zalednih voda je zemljina drsela še naprej. Tako se je skladiščni objekt vojašnice znašel povsem na robu prepada, blizu pa je tudi en manjši, prazen objekt.

Vojska je skladiščni objekt izpraznila, čeprav v njem že prej ni bilo orožja ali druge nevarne opreme. Opremo so premestili v druga skladišča in zavarovali dostop do ogroženega objekta, gasilci in civilna zaščita pa so skrbeli za nadzor nad plazom, če bi v globino zgrmela večja količina materiala in zajezila strugo Save Bohinjke.

Komentarji: