Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

SMC na izvršilnem odboru o prioritetah, ne pa še kadrih

Tudi po današnji razpravi na izvršilnem odboru SMC še vedno na mizi ostajata obe možnosti, najprej sicer vlada pod vodstvom SDS in predčasne volitve.
Prvak SMC Zdravko Počivalšek na vprašanje, ali še ima deset poslancev, odgovarja, da so enotni. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Prvak SMC Zdravko Počivalšek na vprašanje, ali še ima deset poslancev, odgovarja, da so enotni. FOTO: Tomi Lombar/Delo
17. 2. 2020 | 12:05
17. 2. 2020 | 12:08
1:26
Tako kot preostali potencialni prvaki morebitne koalicije tudi prvak SMC Zdravko Počivalšek izpostavlja vsebinske prioritete, o katerih se usklajujejo še s SDS, NSi in Desus. Zanje so to starostna oskrba, stanovanja, javno zdravstvo, čakalne dobe in zmanjšanje birokratskih ovir v gospodarstvu.

O kadrih izvršilni odbor SMC še naj ne bi razpravljali, četudi se v javnosti že ugiba o nekaterih ministrskih imenih. »Imena bomo v SMC dali na mizo, ko bomo dorekli vse, kar zadeva vsebino,« je že v petek napovedal prvak SMC. O aktualnih razmerah bo v sredo sicer v širši sestavi razpravljal še svet stranke, ko bi lahko morebiti naslovili tudi vprašanje neenotnosti poslanske skupine.

Je pa že znano, da prvak SDS Janez Janša želi v vladi prvake vseh strank, ki bi sodelovali v koaliciji. Za razliko od Počivalška in predsednice Desusa Aleksandre Pivec imajo s tem težavo NSi, saj bi svoje prvaka Mateja Tonina raje videli na mestu predsednika državnega zbora.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine