SMC na izvršilnem odboru o prioritetah, ne pa še kadrih

Tudi po današnji razpravi na izvršilnem odboru SMC še vedno na mizi ostajata obe možnosti, najprej sicer vlada pod vodstvom SDS in predčasne volitve.
Fotografija: Prvak SMC Zdravko Počivalšek na vprašanje, ali še ima deset poslancev, odgovarja, da so enotni. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Prvak SMC Zdravko Počivalšek na vprašanje, ali še ima deset poslancev, odgovarja, da so enotni. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Tako kot preostali potencialni prvaki morebitne koalicije tudi prvak SMC Zdravko Počivalšek izpostavlja vsebinske prioritete, o katerih se usklajujejo še s SDS, NSi in Desus. Zanje so to starostna oskrba, stanovanja, javno zdravstvo, čakalne dobe in zmanjšanje birokratskih ovir v gospodarstvu.

O kadrih izvršilni odbor SMC še naj ne bi razpravljali, četudi se v javnosti že ugiba o nekaterih ministrskih imenih. »Imena bomo v SMC dali na mizo, ko bomo dorekli vse, kar zadeva vsebino,« je že v petek napovedal prvak SMC. O aktualnih razmerah bo v sredo sicer v širši sestavi razpravljal še svet stranke, ko bi lahko morebiti naslovili tudi vprašanje neenotnosti poslanske skupine.

Je pa že znano, da prvak SDS Janez Janša želi v vladi prvake vseh strank, ki bi sodelovali v koaliciji. Za razliko od Počivalška in predsednice Desusa Aleksandre Pivec imajo s tem težavo NSi, saj bi svoje prvaka Mateja Tonina raje videli na mestu predsednika državnega zbora.

Preberite še:

Komentarji: