Toplo vreme še kar vztraja, v ponedeljek ponekod do 24 stopinj

Vremenoslovci so pred kratkim zapisali, da je »temperatura vode v Kopru v teh dneh višja od temperature zraka«.
Fotografija: Vremenoslovci za danes napovedujejo od 16 do 22 stopinj Celzija. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Vremenoslovci za danes napovedujejo od 16 do 22 stopinj Celzija. FOTO: Roman Šipić/Delo

Dokaj visoke temperature za mesec oktober bodo vztrajale še nekaj časa. Vremenoslovci za danes napovedujejo od 16 do 22 stopinj Celzija. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo vreme pretežno oblačno, zlasti v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodu bo sončno. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodni veter, ob morju jugo. pojasnjujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri bodo temperature še za spoznanje višje. V notranjosti Primorske in na Notranjskem bo sicer pretežno oblačno, predvsem v Posočju bo še rahlo deževalo. Drugod bo deloma jasno, občasno bo več visoke koprenaste oblačnosti. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo.

Jutranje temperature bodo od 8 do 14 stopinj, ob morju in v prevetrenih legah severovzhodne Slovenije okoli 16, najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale od 17 do 23 stopinj.

Morje ima v teh dneh okoli 20 stopinj. FOTO: Blaž Samec/Delo
Morje ima v teh dneh okoli 20 stopinj. FOTO: Blaž Samec/Delo


Vremenoslovci že pravijo, da bi znal biti letošnji oktober med toplejšimi v zadnjih 60 letih. Kot zanimivost dodajmo še, da ima morje ob slovenski obali trenutno okrog 20 stopinj Celzija.

Vremenoslovci z Arsa so v četrtek zapisali, da je bila temperatura morja v preteklem tednu okoli 20 stopinj, kar je za dobro stopinjo višje od dolgoletnega povprečja za mesec oktober.  Dodali so še, da je v »teh dneh je temperatura vode višja od temperature zraka v Kopru.«


Napoved za prihodnje dni


Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh? Podobno kot je bilo v preteklih, še celo z nekaj več sonca. V ponedeljek bo sončno, na zahodu sprva še pretežno oblačno, popoldne pa se bodo tudi tam oblaki trgali. Veter bo oslabel. Po podatkih Arsa se bodo temperature ponekod po državi gibale celo okrog 24 stopinj Celzija.

V torek bo precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Še bo toplo.

Komentarji: