Trboveljčanka sumi, da je bila tarča podtaknjenega požara ona

Ponoči je na parkirišču nekdanjega hotela Rudar zgorelo vozilo. Materialna škoda je velika.
Fotografija: ​Sprva so zakrožile informacije, da je bil prvi zažgan avtomobil v lasti policista, a je policija to zanikala. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
​Sprva so zakrožile informacije, da je bil prvi zažgan avtomobil v lasti policista, a je policija to zanikala. FOTO: Jure Eržen/Delo

Trbovlje –  Okrog tretje ure ponoči je v Trbovljah zagorelo vozilo. Ogenj se je razširil na še šest drugih vozil na parkirišču ter poškodoval okna in fasado bližnje stanovanjske stavbe – nekdanjega hotela Rudar, zdaj preurejenega v stanovanja. Poškodovanih oseb ni.

Vzrok požara ni znan, neuradno sumijo, da je bil podtaknjen. ​Sprva so zakrožile informacije, da je bil prvi zažgan avtomobil v lasti policista, a je policija to zanikala.

Štiridesetletna Trboveljčanka, mama treh otrok, je okrog druge ure zjutraj pod oknom, na parkirišču večstanovanjskega objekta, zaslišala srednje glasen pok, nakar je začelo tudi smrdeti, zagorelo je. Z otroki je zbežala na stopnišče in poklicala policijo, a še pred prihodom gasilcev je ogenj poleg njenega avta, kot rečeno, uničil še šest drugih vozil.

Trboveljčanka je v šoku in v strahu za svoje življenje ter življenje otrok stopila pred novinarje. Z imenom in priimkom je imenovala človeka, prijatelja iz mladosti, ki je bil že doslej večkrat nasilen do nje in ki ga sumi, da je podtaknil ogenj. Že v preteklosti, pravi, ga je prijavila policiji, prav tako neznanca, ki sta jo pred časom pričakala pred domom in brutalno pretepla. Policijo je obvestila tudi, ko ji je nekdo poškodoval avto in polil z bencinom; zažgal ga tedaj ni.
 
Njen mož se trenutno nahaja v tujini, je še povedala. Neuradno je bilo vozilo, ki je pred časom zgorelo sredi ene od trboveljskih stanovanjskih sosesk, last moškega, ki ga Trboveljčanka sumi požiga.

Požar v Trbovljah. FOTO: Jure Eržen/Delo
Požar v Trbovljah. FOTO: Jure Eržen/Delo


Škode na objektu je neuradno za okrog pol milijona evrov. Spekter, najemodajalec, bo eni od družin zagotovil začasno streho nad glavo, je zagotovil direktor Stane Sotler. Drugi stanovalci so se lahko vrnili na domove, v njihovih stanovanjih ni več monoksida.

Pred desetimi dnevi je sicer zagorel avto enega od litijskih policistov, sledil je pohod na trboveljskega, a takšnih posledic, kot jih ima današnji primer, doslej ni bilo.

Požar v Trbovljah. FOTO: Jure Eržen/Delo
Požar v Trbovljah. FOTO: Jure Eržen/Delo


Požar v Trbovljah. FOTO: Jure Eržen/Delo
Požar v Trbovljah. FOTO: Jure Eržen/Delo

Komentarji: