Trčenje v tovornjak zaprlo gorenjsko avtocesto

Gorenjska avtocesta je bila zaradi nesreče zaprta med Hrušico in predorom Karavanke proti Avstriji.
Fotografija: Fotografija je simbolična FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična FOTO: Mavric Pivk/Delo

Kranj – Nesreča se je zgodila okoli 7. ure, po prvih podatkih policije sta bila v njej udeležena tovorno vozilo in osebni avtomobil. Avtomobil je trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je bil po ugotovitvah policistov pravilno razvrščen na izključevalnem pasu za plato Karavanke.

Okoliščine kažejo, da gre za direkten in silovit trk ter krivdo voznika avtomobila za nesrečo. Cesta v času nesreče je bila mokra in spolzka. V osebnem avtomobilu je bila tudi potnica, skupno pa so bile v nesreči udeležene tri osebe. Vsi trije so tujci. Voznik tovornega vozila je državljan Hrvaške in ni telesno poškodovan, udeleženca v avtomobilu pa sta državljana Nemčije. S kraja sta bila zaradi hujših poškodb odpeljana v zdravstveno ustanovo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Po slabi uri se je promet sprostil in potekal samo po prehitevalnem pasu, od okoli 10.30 ure pa je promet stekel po celotni avtocesti.

Predvidoma do 13. ure bo na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Logatec proti Ljubljani promet potekal samo po prehitevalnem pasu.

Predor Šentvid na gorenjski avtocesti bo proti Avstriji zaprt med tednom vsako noč med 20. in 5. uro predvidoma do 21. maja. Vsak vikend je zapora od petka zvečer do ponedeljka zjutraj. Obvoz bo po ljubljanski severni obvoznici in Celovški cesti, poroča prometno-informacijski center.

Komentarji: