Uspešno zbiranje zaščitnih mask

Za otroke je za zdaj mask dovolj.
Fotografija: Slovenci so se ponovno izkazali v dobrodelnosti, nekaj mask pa bo prišlo tudi iz tujine.
Odpri galerijo
Slovenci so se ponovno izkazali v dobrodelnosti, nekaj mask pa bo prišlo tudi iz tujine.

Ljubljana – Akcija iskanja obraznih zaščitnih mask, ki jo je v začetku marca sprožil Matija Gradišar, oče deklice, ki je imela raka, je obrodila sadove.



Društvu Viljem Julijan je skupaj s pobudnikom akcije zbiranja obraznih zaščitnih mask za otroke, ki se zdravijo za rakom, uspelo pridobiti dovolj mask za male junake.

Ker imajo otroci, ki se zdravijo za rakom, zaradi kemoterapij zelo oslabljen imunski sistem, so te maske zanje nujno potrebne v vsakodnevnem življenju, saj so zelo podvrženi vsem bakterijskim in virusnim okužbam. Zaradi izbruha koronavirusa se je zgodilo, da so zaloge otroških zaščitnih mask v trgovinah in lekarnah pošle in jih starši, ki imajo te otroke v domači oskrbi, niso mogli več kupiti in v zadnjih tednih so se znašli v veliki stiski.
 

Zbiranje sredstev za kritje stroškov


V Društvu Viljem Julijan so se pridružili akciji zbiranja mask. Prvo količino otroških mask, okrog 200, so darovali Slovenci in Slovenke, vendar to ne zadostuje, zato so v društvu napeli vse sile in maske iskali tudi v tujini, kjer pa so zaloge prav tako večinoma pošle.

Po obsežni akciji jim je na koncu le uspelo pridobiti skoraj tisoč otroških zaščitnih mask iz tujine, ki bodo v prihodnjih dneh prispele v Slovenijo. Ker bodo morali v društvu kriti stroške dela teh mask, zbirajo tudi sredstva za kritje teh stroškov.

FOTO: Društvo Viljem Julijan
FOTO: Društvo Viljem Julijan


Za stroške mask lahko ljudje donirajo z SMS VJ5 na 1919 ali TRR SI56 0510 0801 6022 452 (Sklad Viljem Julijan). Vsa presežna sredstva bodo namenjena otrokom z redkimi boleznimi. Še vedno pa zbirajo razkužila, saj jih je težko dobiti.

Ob uspešno izpeljani akciji se v Društvu Viljem Julijan skupaj z Matijem Gradišarjem iz vsega srca zahvaljujejo vsem, ki so v teh časih darovali maske iz svojih zalog: »Ponosni smo na to, da znamo Slovenci v kriznih časih stopiti skupaj tudi za najšibkejše med nami.«

Preberite še:

Komentarji: