V državnem zboru predlog za razrešitev Aleksandre Pivec

Predsednik vlade Janez Janša je v državni zbor poslal predlog za razrešitev kmetijske ministrice Aleksandre Pivec.
Fotografija: Predsednik vlade Janez Janša je v državni zbor poslal predlog za razrešitev kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Predsednik vlade Janez Janša je v državni zbor poslal predlog za razrešitev kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. FOTO: Jure Eržen/Delo

»Stranka Desus me je obvestila, da na podlagi sklepa stranke predlaga zamenjavo na mestu ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,« je v obrazložitvi predloga za razrešitev Aleksandre Pivec zapisal Janez Janša, ki je dokument v skladu z dogovorom s koalicijskimi partnerji podpisal včeraj, a ga poslal v državni zbor šele danes.

Aleksandri Pivec pa se je ob tem tudi zahvalil za njeno delo v vladi v zelo zahtevnih razmerah in za uspešno vodenje resorja.

Če pred tem vendarle ne bo odstopila, bo o razrešitvi ministrice za kmetijstvo prihodnji teden odločal državni zbor. Kdaj točno se bo to zgodilo, pa bo znano po kolegiju predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, ki bo predvidoma v petek. Glasove za njeno razrešitev so poleg njenega Desusa sicer obljubile tudi že preostale koalicijske stranke.

V Desusu so za novega kmetijskega ministra predlagali dosedanjega državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu Jožeta Podgorška.

Preberite še:

Komentarji: