Veleposlanik v Zagrebu bo Marko Makovec

Makovec, ki je iz Pahorjevega urada odšel na slovensko stalno predstavništvo pri EU, bo po ponovljenem razpisu nadomestil Smiljo Knez.
Fotografija: Marko Makovec se je v dosedanji karieri veliko ukvarjal s Hrvaško. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
Marko Makovec se je v dosedanji karieri veliko ukvarjal s Hrvaško. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Ljubljana – Nekdanji svetovalec predsednika republike Marko Makovec bo po naših informacijah zasedel veleposlaniško mesto v strateško pomembnem Zagrebu.

Makovec, ki je iz urada Boruta Pahorja odšel na slovensko stalno predstavništvo pri Evropski uniji, bo tako po ponovljenem razpisu nadomestil veleposlanico Smiljo Knez, ki ji poteče mandat.


Poleg Hrvaške je za letos napovedanih še 25 veleposlaniških menjav, zaslišanja pred parlamentarnim odborom za zunanjo politiko že potekajo.

Predvsem pri Zagrebu, strateško pomembnem mestu za Slovenijo in za diplomate obenem privlačnem, se je, kot je poročal Večer, pojavilo kar nekaj ugibanj, kaj se dogaja, potem ko je prvi razpis propadel.

Za to mesto naj bi se med drugimi zanimal tudi dosedanji veleposlanik pri Natu Jelko Kacin, a podpore ni dobil, bilo naj bi še nekaj kandidatov, ki so izpolnjevali formalne pogoje, a izbran ni bil nihče. Zato je bilo v vedno pestrih diplomatskih kuloarjih nekaj ugibanj, ali se za koga posebej »hrani« ta položaj.
 

Komentarji: