Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City

Vodstvo RTV Slovenija obsoja pritiske na novinarko, ki so jih spodbudile govorice, da bo pri vodenju oddaje nadomestila Marcela Štefančiča ml.
Fotografija: Vodstvo RTV Slovenija je napovedalo, da bo uporabilo vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Vodstvo RTV Slovenija je napovedalo, da bo uporabilo vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Vodstvo RTV Slovenija je sporočilo, da najostreje obsoja napade proti dolgoletni novinarki, komentatorki in urednici RTV Slovenija Vidi Petrovčič, na katero se je včeraj, ko je zakrožila govorica, češ da bo vodila oddajo Studio City, usul plaz žaljivk, posmehovanja, javnega diskreditiranja in verbalnih napadov. Še posebej obsojanja vredno in skrb vzbujajoče je, da so groženj in pritiskov deležni tudi njeni najbližji, je sporočilo vodstvo RTV Slovenija.

»Vodstvo RTV Slovenija najostreje obsoja tovrstna ravnanja. Vida Petrovčič ne bo vodila Studia City,« so dodali.

image_alt
Studio City 9. maja bo, a ne na RTV

»Zdrava demokratična družba mora dopuščati različnost mnenj, pogledov, stališč, prepričanj. Nestrinjanja so naraven del medsebojne komunikacije. A ohraniti je treba kulturno raven dialoga in ostati senzibilen na nevarne odklone, ki bi lahko ogrozili varnost posameznika. Vsaka javna beseda ima svojo moč in neodgovorno je, če se ta moč zlorabi za blatenje in zasmehovanje,« so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, da zaščitijo zaposlene.

Vsakršno grožnjo z nasiljem bodo nemudoma prijavili pristojnim organom.

Preberite še:

Komentarji: