Vlada razrešila Veličkega in za vršilko dolžnosti imenovala Tatjano Bobnar

Poteza je pričakovana. Notranji minister Boštjan Poklukar je zamenjavo predlagal že na četrtkovi seji vlade.
 
Fotografija: Tatjana Bobnar je bila namestnica že trem generalnim direktorjem: Stanislavu Venigerju, Marjanu Fanku in zdaj še Veličkemu. FOTO: Alešš Černivec/Delo
Odpri galerijo
Tatjana Bobnar je bila namestnica že trem generalnim direktorjem: Stanislavu Venigerju, Marjanu Fanku in zdaj še Veličkemu. FOTO: Alešš Černivec/Delo

Vlada je razrešila generalnega direktorja policije Simona Veličkega in za vršilko dolžnosti imenovala Tatjano Bobnar. Poteza je pričakovana. Kot smo poročali včeraj, je notranji minister Boštjan Poklukar predlagal zamenjavo že na četrtkovi seji vlade.

Tako bo po le nekaj mesecih dela v pisarni generalnega direktorja policije Velički moral položaj zapustiti. Kot vršilka dolžnosti bo policijo vodila dosedanja namestnica generalnega direktorja Tatjana Bobnar, ki velja za cenjeno in strokovno.

Simon Velički je prvi mož policije postal januarja, ko je njegov predhodnik Marjan Fank odšel v pokoj. Sprva je bil le vršilec dolžnosti, aprila, proti izteku mandata, pa je Cerarjeva vlada na predlog nekdanje notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar pohitela z imenovanjem, čeprav je bilo najprej rečeno, da bodo imenovanje generalnega direktorja policije prepustili novi vladi oziroma ministru.

Tatjana Bobnar je bila namestnica že trem generalnim direktorjem: Stanislavu Venigerju, Marjanu Fanku in zdaj še Veličkemu. Bobnarjeva bo tako (začasno) postala prva ženska na najvišjem položaju v policiji. Ali bo tudi kandidirala za generalno direktorico, po naših informacijah še ni sprejela dokončne odločitve.

Komentarji: