Naša dežela se krepi

Najnovejša anketa Mediane kaže, da bi bila stranka Aleksandre Pivec četrta, z majhno razliko do SD Tanje Fajon.
Fotografija: Aleksandra Pivec, ki je po razhodu z Desusom ustanovila svojo stranko, je presenetljivo dobro uvrščena v javnomnenjskih anketah.   FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec, ki je po razhodu z Desusom ustanovila svojo stranko, je presenetljivo dobro uvrščena v javnomnenjskih anketah.   FOTO: Jure Eržen

Inštitut Mediana je v rednem merjenju razpoloženja volilnega telesa izmeril tudi podporo novim strankam. V konkurenci dosedanjih in novih igralcev na političnem parketu se je najbolje izkazala Aleksandra Pivec. Njena stranka se je namreč uvrstila na četrto mesto, za stranko Roberta Goloba, SDS in SD.

Naši deželi je Mediana tokrat izmerila 5,5-odstotno podporo, SD Tanje Fajon pa bi dobila le 0,7 odstotne točke več. Pivčeva glede na križanje podatkov iz ankete zajema predvsem v bazenu podpornikov SNS, SDS in NSi.

image_alt
Kaj pravi Aleksandra Pivec leto dni po odstopu

Aleksandra Pivec se je danes sestala s poslancema Desusa Ivanom Hršakom, ki se ji bo najverjetneje pridružil, in Brankom Simonovičem, ki se še ni dokončno odločil glede svoje prihodnje politične poti.

Gotovo je le, da na prihodnjih državnozborskih volitvah ne bo kandidiral na listi stranke Desus. Simonovič je tudi že predal svoja pooblastila predsednika izolskega občinskega odbora Desus svojemu namestniku. Formalno ga mora s funkcije razrešiti skupščina občinskega Desusa, ki se bo sestala kmalu. Datum še ni določen, saj še niso najeli prostora, kjer bi se lahko sestalo okoli 50 delegatov; hotel, v katerem so se dobivali doslej, je namreč za zdaj zaprt.

Simonovič v teh dneh po naših informacijah načrtuje tudi pogovor s predstavniki gibanja Povežimo Slovenijo.

Pivčeva bo za vložitev kandidatnih list zbirala podpise volilnih upravičencev na terenu, saj ocenjuje, da tudi to lahko pripomore k promociji njene stranke, naročila pa bo še tudi nekaj preverjanj izvoljivosti svojih kandidatov na terenu.

Preberite še:

Komentarji: