Zaradi požarne ogroženosti na Primorskem oranžen alarm

V občinah Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica in Hrpelje – Kozina je velika požarnaogroženost naravnega okolja in do preklica še naprej ostaja v veljavi.
Fotografija: Na omenjenih območjih, kjer so razglasili oranžen alarm, bo inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija še naprej izvajala poostren nadzor, so sporočili. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Na omenjenih območjih, kjer so razglasili oranžen alarm, bo inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija še naprej izvajala poostren nadzor, so sporočili. FOTO: Shutterstock

Uprava RS za zaščito in reševanje je za jugozahod države - Slovensko Istro - razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja, ki velja do preklica. Razglasitev velja za občine Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica in Hrpelje.

Na območjih naravnega okolja navedenih občin je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano je tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Na teh območjih bo inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija še naprej izvajala poostren nadzor, so sporočili.





Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem in na severovzhodu države. V notranjosti lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Goriškem in ob morju okoli 30 °C. Jutri pa bo sončno, napoveduje Arso.

Ima fotografije neurij ali požarov? Pošljite nam jih!

Preberite še:

Komentarji: