Zbrali več kot 3,7 milijona evrov – Kris bo tako pomagal novim otrokom

Čeprav so z zbiranjem denarja končali, še vedno prihajajo donatorske pogodbe.
Fotografija: Kris s kapama Valentina Rossija. FOTO: Jurček Dolenc
Odpri galerijo
Kris s kapama Valentina Rossija. FOTO: Jurček Dolenc

Akcija zbiranja sredstev za Krisa je končana, saj so krepko presegli 2,3 milijona evrov, kolikor deček potrebuje za novo zdravilo za spinalno mišično atrofijo. 



Za Krisa smo na koncu zbrali celo 3,7 milijona evrov (natanko 3.719.853 evrov), kar je slovenski rekord. O zaključku izredno uspešne akcije so spregovorili pri dobrodelnem društvu Palčica Pomagalčica, pri katerem so akcijo tudi sprožili.


Že prvo noč so zbrali osem tisoč evrov


»Ko smo se spoznali z družino, sem dala Krisu igračko, s katero se je zelo rad igral. Takoj se je med nami spletla posebna vez. Starši so kmalu prejeli informacijo, da je Kris primeren za to zdravilo, zato smo pripravili objavo na facebooku,« je rekla predsednica društva Larisa Štoka.

Dobrodelna akcija je končana. FOTO: Facebook
Dobrodelna akcija je končana. FOTO: Facebook


Dobrodelno akcijo so pričeli pred slabim tednom, 23. septembra, ko so ob 22.41 na facebooku objavili zgodbo Podarimo življenje. »Že prvo noč smo zbrali osem tisoč evrov. Veliko je bilo majhnih in srčnih vsot, a tudi velikih donatorskih in sponzorskih pogodb. Našega dosežka se niti povsem ne zavedamo,« je povedala predsednica. »Čeprav smo z zbiranjem končali, znesek še kar raste. Ker banka v soboto in v nedeljo ne knjiži prilivov, je veliko denarja prispelo danes, še vedno pa v naš nabiralnik prihajajo donatorske in sponzorske pogodbe.«

Krisova mama Ana Jerak in Larisa Štoka, predsednica društva Palčica Pomagalčica. FOTO: Nataša Čepar
Krisova mama Ana Jerak in Larisa Štoka, predsednica društva Palčica Pomagalčica. FOTO: Nataša Čepar

 

Mama: »Naši družini ste dali novo upanje«


Ker gre za prostovoljsko društvo, ti za svoje delo ne prejemajo plačila. Vsa prejeta sredstva namenjajo otrokom iz ranljivih družin. »S preostankom denarja bomo risali nove nasmeške na obraz. Ravnali bomo transparentno, tako da bodo jasna vsa imena in nameni. Tako bo Kris pomagal tudi novim otrokom,« je dejala predsednica.

Pred novinarje je stopila tudi Krisova mama Ana Jerak. Sprva so jo premagala čustva, toda kmalu je zbrala dovolj moči, da je povedala do konca. »Za nami je neverjetno obdobje močnih čustev; sreče in hvaležnosti,« je rekla. »Otroku hočemo dati normalno življenje, to so očitno videli tudi ljudje. Krisove sanje so sedaj veliko bližje, Slovenija pa ima veliko srce. Neizmerno smo hvaležni vsem, ki ste se borili z nami. Naši družini ste dali novo upanje.«

Komentarji: