Aretirali še enega Trumpovega sodelavca

Zaradi ruskega vpletanja v ameriške volitve so na Floridi prijeli Rogerja Stona.
Fotografija: Roger Stone je bil obtožen v sedmih točkah, vključno z oviranjem uradnih postopkov, lažnimi izjavami in vplivanjem na priče. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Roger Stone je bil obtožen v sedmih točkah, vključno z oviranjem uradnih postopkov, lažnimi izjavami in vplivanjem na priče. FOTO: AFP

V sklopu preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve so na Floridi aretirali Rogerja Stona, tesnega sodelavca ameriškega predsednika Donalda Trumpa. To je za ameriško televizijo CNN potrdil njegov odvetnik, Stone pa je bil obtožen v sedmih točkah, vključno z oviranjem uradnih postopkov, lažnimi izjavami in vplivanjem na priče.

Političnega stratega Stona bodo še danes privedli pred sodnika v mestu Fort Lauderdale na Floridi, so pojasnili v uradu posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki vodi preiskavo o ruskem vmešavanju v predsedniške volitve leta 2016.


Na hrbtu ima Nixonovo tetovažo


Stone je začel kariero kot pomočnik Richarda Nixona med predsedniško kampanjo konec šestdesetih let in ima na hrbtu Nixonovo tetovažo. V zadnjih letih je bil Trumpov sodelavec.

Roger Stone je bil dolgoletni pomočnik Donalda Trumpa. FOTO: Reuters
Roger Stone je bil dolgoletni pomočnik Donalda Trumpa. FOTO: Reuters


Dolgo je trdil, da nima nobene povezave z ruskim vmešavanjem v volitve. Obtožila ga je velika porota na podlagi Muellerjevih obtožb. Aretirali so ga na njegovem domu danes nekaj po šesti uri zjutraj (po lokalnem času), Stone pa se je takoj predal.Zaradi svojega drznega obnašanja v javnosti je dolgo veljal za nedolžnega, saj so vsi mislili, da bi bil preveč očitna oseba za tovrstna kriminalna dejanja, toda preiskava je menda potrdila, da je bil med največjimi prestopniki.

Komentarji: