Commerzbank leti z Dax-a, nanj se vzpenja Wirecard

Komaj devetnajst let staro podjetje iz münchenskega predmestja Aschleim ima že dvakrat večjo borzno vrednost od Commerzbank.
Fotografija: Novica o tem, da bo morala Commerzbank zapustiti Dax, je še toliko bolj grenka, saj je bila frankfurtska finančna ustanova med ustanoviteljicami najpomembnejšega borznega indeksa osrednje evropske države. FOTO: Patrik Stollarz/AFP
Odpri galerijo
Novica o tem, da bo morala Commerzbank zapustiti Dax, je še toliko bolj grenka, saj je bila frankfurtska finančna ustanova med ustanoviteljicami najpomembnejšega borznega indeksa osrednje evropske države. FOTO: Patrik Stollarz/AFP

Berlin – Ena največjih nemških bank Commerzbank bo morala s 24. septembrom zapustiti Dax. Vest, ki so jo sporočili pri Deutsche Börse, je še toliko bolj grenka, saj je bila frankfurtska finančna ustanova med ustanoviteljicami najpomembnejšega borznega indeksa osrednje evropske države. V krog tridesetih najvrednejših nemških podjetij se namesto nje uvršča podjetje za spletno plačevanje in druge finančne usluge Wirecard.

Komaj devetnajst let staro podjetje iz münchenskega predmestja Aschleim ima že dvakrat večjo borzno vrednost od Commerzbank, v njej pa prehiteva tudi največjo nemško banko Deutsche Bank. Pri Wirecard so v minulih letih nakupovali v državah v razvoju ter še posebej v Indoneziji in Južnoafriški republiki, zdaj pa pravijo, da se bodo bolj osredotočili na originalne posle. Pri teh že sodelujejo z največjimi tehnološkimi giganti sveta kot Google in Apple.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: