Heather po tragediji v Las Vegasu živi naprej

Kirurginja je moža, ki je bil žrtev lanskega množičnega pokola, pokopala na domačem posestvu
Fotografija: Heather in Sonny sta nameravala začeti novo življenje, a je vmes posegla smrt. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Heather in Sonny sta nameravala začeti novo življenje, a je vmes posegla smrt. FOTO: Facebook

Pred letom dni je bila Heather Melton, kirurginja ortopedinja iz Tennesseeja, srečno poročena in tik pred tem, da s selitvijo v novozgrajeno hišo z možem začneta novo poglavje v skupnem življenju. Od lanskega prvega oktobra je vdova, njen Sonny je bil ena od 58 žrtev, ki so v Las Vegasu padli pod streli podivjanega strelca. Kakšen je bil motiv Stephena Paddocka, ki je zakrivil najbolj smrtonosen strelski pokol v sodobni ameriški zgodovini, še danes ni znano. Sodil si je sam. Leto dni po masakru, v katerem je bilo tudi 851 ranjenih, si preživeli in njihovi svojci še vedno celijo rane. Mnogi med njimi se soočajo z občutkom krivde, ker so prav oni preživeli, in iščejo notranjo moč.

Zakonca Melton iz Tennesseeja sta bila tistega usodnega 1. oktobra med publiko na festivalu country glasbe, imenovanem Route 91 Harvest festival, ki je potekal sredi Las Vegasa. Ko se je začelo rafalno streljanje iz 32. nadstropja bližnjega hotela, je Sonny s svojim telesom zaščitil ženo. Njo je rešil, sebe pogubil. Dva meseca po njegovi smrti se je 49-letna vdova sama preselila v nov dom, njega je pokopala na posestvu. »Odločila sem se, da ga pokopljem tu, saj nikoli ni imel priložnosti, da bi tu zaživel. Čutim, da spada sem.«

Devetindvajsetletni Sonny je kot medicinski tehnik delal v isti bolnišnici kot žena. Radi so ga imeli tako njegovi pacienti kot Heatherini trije otroci iz prvega zakona. Ne le žena, celotna skupnost v majhnem kraju Big Sandy občuti izgubo priljubljenega krajana. »Krogla, ki je ubila Sonnyja, je odnesla tudi delček mene. Ni ubila le njega, prizadela je celotno skupnost,« pravi vdova.
 

Komentarji: