Hud mraz zahteval najmanj šest življenj

V predmestju Chicaga je umrla 12-letna deklica, na katero se je zrušil snežni grad.
Fotografija: Ob hudem mrazu je pihal še veter s hitrostjo 60 kilometrov na uro. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Ob hudem mrazu je pihal še veter s hitrostjo 60 kilometrov na uro. FOTO: AFP

Srednji zahod in severovzhod ZDA je po sobotnem snežnem neurju zajel hud mraz, ki je zahteval najmanj šest življenj. Povzročil je tudi težave na cestah zaradi poledice, 7500 poletov pa je imelo zamude, največ v New Yorku in po Novi Angliji. Zaradi neurja je že v nedeljo imelo zamude najmanj 14.000 letov.

V predmestju Chicaga je umrla 12-letna deklica, na katero se je zrušil snežni grad, ki ga je zidala skupaj z devetletno prijateljico. Mlajšo deklico jim je uspelo pravočasno rešiti in se zdravi zaradi podhladitve.

Tudi led povzroča veliko težav. FOTO: AFP
Tudi led povzroča veliko težav. FOTO: AFP

 

Reševalci brodili po ledeno mrzli vodi


V Connecticutu je umrl delavec elektropodjetja, ki je obnavljal električno napeljavo, ki jo je poškodovalo snežno neurje. Po tej zvezni državi je bilo sredi hudega mraza pri okoli minus deset in manj stopinj Celzija brez elektrike več tisoč gospodinjstev.

V Kansasu je umrl voznik snežnega pluga, ki je zapeljal s ceste, v Wisconsinu sta po kapi zaradi napornega čiščenja snega umrla 59-letni in 91-letni moški, podobno pa je končal tudi moški v Michiganu.

Obalni straži, ki zaradi zaprtja vlade ne prejema plače, je v zvezni državi New York uspelo rešiti 21-letnika, ki je obtičal na otoku na reki Navensink. Reševalci so brodili po ledeno mrzli vodi ob temperaturi minus 14 stopinj Celzija.

Reševalci so brodili po ledeno mrzli vodi ob temperaturi minus 14 stopinj Celzija. FOTO: AFP
Reševalci so brodili po ledeno mrzli vodi ob temperaturi minus 14 stopinj Celzija. FOTO: AFP

 

Prihaja novo neurje


Snežno neurje je na severovzhod in srednji zahod ZDA v soboto prineslo do 30 centimetrov snega, ki se je začel v nedeljo topiti, v ponedeljek pa je hud mraz vse skupaj zamrznil. Od New Yorka do Bostona in naprej po Novi Angliji so temperature padle do 20 stopinj Celzija pod ničlo. Ob hudem mrazu je še pihal veter s hitrostjo 60 kilometrov na uro.

Ob vsem tem se v gorovju Rocky Mountains na zahodu ZDA ustvarja novo neurje, ki bo severovzhod ZDA prizadelo do konca tedna.

Več iz te teme:

Komentarji: