Kim z vlakom na srečanje s Trumpom

Severnokorejski voditelj potuje v blindiranem vlaku, do vietnamske prestolnice Hanoi pa bo potoval preko Kitajske, kamor je vlak medtem že prispel.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Severnokorejski voditelj Kim Jong Un je danes z vlakom odpotoval v Vietnam, kjer se bo prihodnji teden na drugem vrhu sestal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, je za rusko tiskovno agencijo Tass povedal severnokorejski diplomatski vir.

Severnokorejski voditelj potuje v blindiranem vlaku, do vietnamske prestolnice Hanoi pa bo potoval preko Kitajske, kamor je vlak medtem že prispel. Razdalja med Pjongjangom in Hanojem je več kot 4500 kilometrov, tako da naj bi pot trajala več kot 48 ur.

Voditelja se bosta na drugem vrhu sestala v sredo in četrtek. Prvič sta se sestala 12. junija lani v Singapurju, ko se je Kim zavezal denuklearizaciji Korejskega polotoka v zameno za ameriška varnostna zagotovila.

Vietnamska vlada je medtem danes sporočila, da bo Kim v Vietnamu tudi na uradnem obisku in da ga bo »v prihodnjih dneh« sprejel predsednik države Nguyen Phu Trong.

Preberite še:

Komentarji: