Med iskalno akcijo za ponesrečenim letalom v Indoneziji umrl potapljač

Kaj je bil vzrok za strmoglavljenje skoraj novega letala nizkocenovne letalske družbe Lion Air, še ni znano.
Fotografija: Boeing 737 MAX je s 189 potniki na krovu v ponedeljek kmalu po vzletu z letališča v Džakarti strmoglavil v morje. FOTO: Tatan Syuflana/AP
Odpri galerijo
Boeing 737 MAX je s 189 potniki na krovu v ponedeljek kmalu po vzletu z letališča v Džakarti strmoglavil v morje. FOTO: Tatan Syuflana/AP

Med iskanjem žrtev in razbitin ponesrečenega potniškega letala družbe Lion Air ob obali Indonezije je življenje izgubil potapljač. Moškega so našli nezavestnega v morju, kasneje pa v bolnišnici razglasili za mrtvega, je danes povedal vodja skupine indonezijskih reševalcev Bayu Wardoyo.

Po mnenju enega od mornariških častnikov bi lahko do nesreče, ki se je zgodila v petek, prišlo zaradi nenadnega padca pritiska v jeklenki s kisikom. Syahrul Anto bi lahko umrl zaradi nenadzorovane dekompresije.

Boeing 737 MAX je s 189 potniki na krovu v ponedeljek kmalu po vzletu z letališča v Džakarti strmoglavil v morje. Preiskovalci so v četrtek približno 15 kilometrov od obale našli črno skrinjico, in sicer zapisovalnik podatkov leta, v petek pa so iz vode potegnili uničeno podvozje letala. Napravo, ki zapisuje pogovor v pilotski kabini, še iščejo, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Kaj je bil vzrok za strmoglavljenje skoraj novega letala nizkocenovne letalske družbe Lion Air, še ni znano. Domnevajo, da je šlo za tehnično okvaro.

Preberite še:

Komentarji: