Melania nenapovedano obiskala mejo z Mehiko

O razmerah na meji se je želela prepričati sama. Na območje je odpotovala dan po tem, ko je Trump podpisal izvršilni ukaz, da bodo družine migrantov lahko ostale skupaj na meji z Mehiko.
Fotografija: »To je bila izključno njena zamisel. Hotela je priti sem,« je novinarjem, ki so spremljali prvo damo na poti v Teksas, povedala njena tiskovna predstavnica. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Odpri galerijo
»To je bila izključno njena zamisel. Hotela je priti sem,« je novinarjem, ki so spremljali prvo damo na poti v Teksas, povedala njena tiskovna predstavnica. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters

Washington – Prva dama ZDA Melania Trump je v četrtek nenapovedano obiskala mejo med ZDA in Mehiko, v času, ko je administracija njenega soproga Donalda Trumpa tarča kritik zaradi ločevanja migrantskih otrok od njihovih staršev.

Javnost je o obisku prvi obvestil ameriški predsednik. Melania je najprej obiskala neprofitni socialni center za migrantske otroke, nato pa še enega od nadzornih centrov obmejne policije, so sporočili iz njenega urada.

Melania Trump je pristala v McAllenu v Teksasu, od koder se je odpeljala v zavetišče, kjer je okoli 60 otrok iz Hondurasa in Salvadorja, starih od pet do 17 let.
 

O razmerah se je želela prepričati sama


»To je bila izključno njena zamisel. Hotela je priti sem,« je novinarjem, ki so spremljali prvo damo na poti v Teksas, povedala njena tiskovna predstavnica Stephanie Grisham. Dodala je, da se je želela sama prepričati o razmerah. »Podpira združevanje družin. Meni, da je pomembno, da so otroci pri svojih družinah,« je še dejala.

Na območje je odpotovala dan po tem, ko je njen soprog v sredo podpisal izvršilni ukaz, da bodo družine migrantov lahko ostale skupaj na meji z Mehiko in da otrok ne bodo več ločevali od staršev.

Melania Trump je pristala v McAllenu v Teksasu, od koder se je odpeljala v zavetišče, kjer je okoli 60 otrok iz Hondurasa in Salvadorja, starih od pet do 17 let. FOTO: Kevin Lamarque/ Reuters
Melania Trump je pristala v McAllenu v Teksasu, od koder se je odpeljala v zavetišče, kjer je okoli 60 otrok iz Hondurasa in Salvadorja, starih od pet do 17 let. FOTO: Kevin Lamarque/ Reuters


Trump je bil zaradi omenjene politike, ki je vodila v to, da so na ameriško-mehiški meji iz rok nezakonitih migrantov trgali celo dojenčke, tarča ostrih kritik doma in v tujini. Ločevanje migrantskih družin je ostro obsodila tudi prva dama, ki naj bi bila po navedbah ameriških medijev med najbolj zaslužnimi za to, da si je ameriški predsednik premislil.Po podatkih ameriškega ministrstva za domovinsko varnost, objavljenih v ponedeljek, so na ameriško-mehiški meji med 5. majem in 9. junijem od staršev ločili 2342 otrok migrantov. Kljub podpisu izvršilnega ukaza v ZDA ni načrta za ponovno združitev ločenih družin.

»Izvršilni ukaz vsekakor tlakuje pot, a še vedno je treba veliko storiti,« je dejala Grishamova.
 

Komentarji: