Modna sporočila ameriške prve dame

Melania Trump je medije očarala tudi s premišljeno navezavo na britansko dediščino
Fotografija: S francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom na današnji počastitvi 75. obletnice izkrcanja zaveznikov v Portsmouthu.
Fotografiji AFP
Odpri galerijo
S francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom na današnji počastitvi 75. obletnice izkrcanja zaveznikov v Portsmouthu. Fotografiji AFP

Tudi zadnji dan obiska ameriškega predsedniškega para na Otoku, ko so v Portsmouthu na jugu Velike Britanije­ počastili 75. obletnico izkrcanja zavez­nikov, se je Melania Trump pojavila­ v smetanasto beli: plašču ameriške znamke The Row in klobuku Philipa Treacyja, priljubljenega klobučarja kraljeve družine irskega porekla. »Bila je videti glamurozna v belem, njeni vodilni barvi državniškega obiska,« so ­komentirali v Daily Expressu.

Z vsem, kar obleče Melania Trump, se mediji podrobno ukvarjajo od predsedniške kampanje njenega moža, tudi zato, ker njena oblačila velikokrat nosijo zgovorna sporočila. Bela je ena od najljubših barv Melanie Trump, je pa tudi barva integritete in sufražetk, ameriških bork za pravice žensk. Ko je ob lanskem prvem samostojnem potovanju v Afriko zbujala veliko pozornosti in nemalo kritik zaradi oblačil v kolonialnem slogu, je eni od novinark jasno povedala, da naj se mediji raje osredotočijo na njeno delo.

V beli obleki z gumbi italijanske znamke Dolce & Gabbana in klobuku Hervéja Pierra s soprogo princa Charlesa Camillo
V beli obleki z gumbi italijanske znamke Dolce & Gabbana in klobuku Hervéja Pierra s soprogo princa Charlesa Camillo


Njeno garderobo med državniškim obiskom na Otoku so tudi tokrat pričakovano opisovali še resnejši mediji, kot je Indepedent, očitno je bila tudi tokrat skrbno izbrana. Ameriška prva dama je sedla v letalo v Guccijevi srajčni obleki z očitnimi londonskimi referencami – potiskom Tower Bridgea, Big Bena in dvonadstropnega avtobusa, na londonskem letališču Stansted pa izstopila v manj očitni, a še vedno premišljeni navezavi na britansko dediščino: pod modrim kostimom je nosila bluzo​ Burberry, ki je ena od najprepoznavnejših britanskih modnih znamk.
 

Tudi haute couture


Melania v Diorjevi kreaciji haute couture na banketu v Buckinghamski palači<br />
Foto Reuters
Melania v Diorjevi kreaciji haute couture na banketu v Buckinghamski palači
Foto Reuters


V njeni beli obleki z gumbi, sicer italijanske znamke Dolce & Gabbana, in klobuku Hervéja Pierra, v kateri se je v ponedeljek srečala z britansko kraljico Elizabeto II., so v tabloidu Daily Mirror našli »očiten poklon« pokojni valižanski princesi Diani. Ob Melanijinih fotografijah so objavili Dianine, ko se je avgusta 1991 v beli obleki in belem slamniku udeležila slovesnosti v Ports­mouthu. V Daily Mailu so zapisali, da se je »elegantna gospa Trump za kosilo v Buckinghamski palači navdihovala pri princesinih izrazitih modro-belih kompletih«. Diana jih je ob različnih priložnostih nosila v osemdesetih in začetku devetdesetih let, med drugim na slovesnosti ob 50. obletnici zavezniške zmage nad Japonsko leta 1995. Medtem so na družbenih omrežjih Melanijino obleko primerjali še z viktorijansko napravljeno Elizo Doolittle (Audrey Hepburn) v muzikalu My Fair Lady in Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), glavno junakinjo Titanika. Pojavili so se komentarji, da je bila Melania podobna Trumpovi hčeri Ivanki tistega dne iz osemdesetih let in da je ameriška prva dama spominjala celo na Joan Collins iz televizijske serije Dinastija.
V belem, kakor se je ob političnih obiskih odela kraljica v zadnjih letih, je Melania nadaljevala v Diorjevi kreaciji haute couture na banketu v Buckinghamski palači.

Ameriški predsedniški par je v gosteh na torkovi večerji na ameriški ambasadi gostil prestolonaslednika, princa Charlesa in vojvodinji cornwallsko  Foto AFP
Ameriški predsedniški par je v gosteh na torkovi večerji na ameriški ambasadi gostil prestolonaslednika, princa Charlesa in vojvodinji cornwallsko  Foto AFP


Ko sta zakonca Trump predvčerajšnjim kot gostitelja na ameriški ambasadi Winfield House v Londonu med drugim gostila kraljičinega sina princa Charlesa in soprogo Camillo ter premierko v odhodu Thereso May z možem Philipom, so Givenchyjevo rdečo obleko za okoli 5500 evrov, ki jo je oblekla Melania, takoj povezali z vojvodinjo Susseško Meghan Markle. Ta se je v Givenchyjevi, skreirani posebej zanjo, lani poročila. Čeprav Meghan Markle v nasprotju z možem, princem Harryjem, zaradi nedavnega poroda ni bila med člani kraljeve družine, ki so se družili z ameriškim predsedniškim parom, ne gre pozabiti, da je Trump tik pred obiskom Velike Britanije o vojvodinji Susseški, svoji rojakinji, govoril žaljivo. Novinarju britanskega tabloida Sun, ki je opomnil predsednika, da je Meghan Markle zaradi njegove sovražnosti do žensk ob njegovi morebitni izvolitvi napovedala selitev v Kanado, je Trump dejal, da ni vedel, »da je tako nesramna«.
 

Preberite še:

Kakšna je prava Melania Trump
Vse Melanijine obleke
Dianina (modna) zgodba

Še vedno kraljica ljudskih src

Komentarji: