Most v Toulousu se je najverjetneje zrušil zaradi pretežkega tovornjaka

Tovornjak je tehtal več kot 40 ton, omejitev za prečkanje pa je znašala 19 ton. Policija nadaljuje preiskavo ponedeljkove nesreče, tovornjak in avtomobil renault clio, ki sta padla v reko, bi lahko še danes potegnili na kopno.
Fotografija: FOTO: Eric Cabanis/AFP
Odpri galerijo
FOTO: Eric Cabanis/AFP

Most pri francoskem Toulousu se je po prvih ugotovitvah zrušil zaradi pretežkega tovornjaka, ki ga je prečkal. Po navedbah lokalnih oblasti je tehtal več kot 40 ton, omejitev za prečkanje mostu pa je znašala 19 ton.

»Ocenjujemo, da je tehtal več kot 40 ton ali še več. To je bil izjemno velik tovornjak, most se je zlomil,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal župan mesta Mirepoix-sur-Tarn Eric Oget.

Viseči most je povezoval kraja Mirepoix-sur-Tarn in Bessières. FOTO: Eric Cabanis/AFP
Viseči most je povezoval kraja Mirepoix-sur-Tarn in Bessières. FOTO: Eric Cabanis/AFP


Nosilnost mostu, ki je bil zgrajen leta 1931, je bila 19 ton. Tabla pred mostom je tudi prepovedovala prečkanje vozilom, ki presegajo to težo.»Če bi bil to voznik podjetja od drugod, bi razumel, ampak je bil od tukaj,« je še poudaril župan. Začudil se je nad tem, da je na most čez reko Tarn zapeljal s tovornjakom, težkim več kot 40 ton.

V Franciji se je dobrih 30 kilometrov severno od mesta Toulouse porušil viseči most čez reko Tarn. FOTO: Eric Cabanis/AFP
V Franciji se je dobrih 30 kilometrov severno od mesta Toulouse porušil viseči most čez reko Tarn. FOTO: Eric Cabanis/AFP


Policija nadaljuje preiskavo ponedeljkove nesreče. Preučujejo predvsem fotografije, ki so jih v ponedeljek posneli potapljači. Tovornjak in avtomobil renault clio, ki sta padla v reko, bi lahko še danes potegnili na kopno.

V zrušenju mostu, ki je bil nazadnje v celoti obnovljen leta 2003, sta umrla voznik tovornjaka in 15-letnica, ki je bila z materjo v osebnem avtomobilu. Most so sicer nazadnje temeljito pregledali leta 2017 in niso ugotovili nobenih »konstrukcijskih težav«. Zadnji pregled so opravili decembra lani.

Preberite še:

Komentarji: