Na Kitajskem z avtobusom zapeljal v množico, najmanj osem mrtvih

Kot so sporočili s policije, so aretirali 48-letnega domačina, oboroženega z nožem, ki se je po ugrabitvi avtobusa podal na več stometrsko smrtonosno vožnjo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Thomas Peter/Reuters

Moški je danes v mestu Longyan na vzhodu Kitajske ugrabil avtobus in z njim zapeljal v množico ljudi. Pri tem je življenje izgubilo najmanj osem oseb, 22 jih je poškodovanih, poročanje lokalnih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so sporočili s policije, so aretirali 48-letnega domačina, oboroženega z nožem, ki se je po ugrabitvi avtobusa podal na več stometrsko smrtonosno vožnjo. Primer še preiskujejo.

Lokalni mediji poročajo, da bi bil lahko povod za njegovo dejanje spor z odborom njegove soseske.

Med petimi potrjenimi smrtnimi žrtvami je tudi policist. Kot poročajo lokalni mediji, je osumljenec pred ugrabitvijo vozila napadel tudi žensko potnico. Ni sicer znano, ali so med mrtvimi pešci ali potniki avtobusa.

Kitajski mediji so predvajali videoposnetek, na katerem poškodovani ležijo na tleh v bližini avtobusa, ki je obstal sredi ceste in ima močno poškodovan prednji del. Razvidno je tudi posredovanje policistov, ki so eno osebo zbili na tla.

Na Kitajskem je bilo letos že več podobnih incidentov. Nazadnje je novembra moški v provinci Liaoning na severovzhodu države avtomobil zapeljal v skupino otrok, ki so prečkali cesto pred osnovno šolo. Umrlo je pet ljudi, okoli 20 je bilo ranjenih.

Preberite še:

Komentarji: