Napadalec z lokom in puščicami ubil pet ljudi

Dve osebi sta ranjeni. Vzrok napada še ni znan. Osumljenca je prijela norveška policija v majhnem mestu nedaleč od Osla.
Fotografija: Policisti na kraju dogodka. FOTO: Hakon Mosvold Larsen/AFP
Odpri galerijo
Policisti na kraju dogodka. FOTO: Hakon Mosvold Larsen/AFP

Napadalec je v norveškem mestu Kongsberg v sredo z lokom in puščicami ubil pet ljudi, je, zatem ko so v medije sprva prišle neuradne številke žrtev, potrdila norveška policija. Dve osebi sta ranjeni, a njuni življenji nista ogroženi. Kongsberg se nahaja jugozahodno od norveške prestolnice Oslo. Policija je osumljenca po napadu aretirala, je poročal Reuters.

Britanski BBC je poročal, da se je strelski pohod domnevno pričel v supermarketu na zahodni strani mesta z okoli 28.000 prebivalci, ki ga je lokostrelec nato zapusti in se premikal po mestu. Kot dodaja AFP, so se njegovi napadi zgodili na različnih točkah. Vzork zanje še ni znan, a so policisti potrdili, da morebitnega terorističnega ozadja še ne morejo izključiti.

Na delu so bili tudi policijski psi. FOTO: Ntb Via Reuters
Na delu so bili tudi policijski psi. FOTO: Ntb Via Reuters

Policija je postavila blokade na več točkah po mestu, prebivalce pa pozvala, naj ne zapuščajo domov. Lokalni mediji so poročali, da je bila na kraju dogodka prisotna oborožena policija, dva helikopterja in več kot deset reševalnih vozil. Po vsej Norveški so se običajno neoboroženi policisti ob prvih novicah o napadu oborožili.

Napadalec naj bi deloval sam, je v prvem komentarju za medije dejal policijski poveljnik Øeyvind Aas. Osumljenec se nahaja na policijski postaji v bližnjem mestu Drammen.

Norveška ministrica za pravo in javno varnost Monica Maeland je seznanjena z dogajanjem in budno spremlja situacijo, poroča portal Guardian

Preberite še: