Nekdanja sodelavka napisala »eksplozivno« knjigo o Trumpu

Omarosa Manigault-Newman in Donald Trump sta se poznala 15 let. Decembra lani je zapustila Belo hišo; ona trdi, da je dala odpoved, Bela hiša pa, da so jo odpustili.
Fotografija: ​Trump se je Omorosi zahvalil za njeno delo v Beli hiši, ko jo je zapustila decembra lani. Ko na police pride njena knjiga, verjetno ne bo tako prijazen. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Odpri galerijo
​Trump se je Omorosi zahvalil za njeno delo v Beli hiši, ko jo je zapustila decembra lani. Ko na police pride njena knjiga, verjetno ne bo tako prijazen. FOTO: Carlo Allegri/Reuters

Washington – Po težavah z nekdanjim odvetnikom Michaelom Cohenom so za predsednika ZDA Donalda Trumpa na vidiku nove težave z nekdanjo sodelavko. Založniška hiša Gallery Books hiti, da bi sredi avgusta izdala knjigo Sneti: Insajderjeva pripoved o Trumpovi Beli hiši (Unhinged: An Insider’s Account of the Trump White House), ki so jo opisali kot »eksplozivno pripoved, ob kateri ti čeljust pade na tla«.

Knjigo je napisala Omarosa Manigault-Newman. Nekdanja Trumpova pomočnica in udeleženka njegovega resničnostnega šova Vajenec (The Apprentice) je z ostrim peresom opisala nekaj mesecev, ki jih je preživela v Beli hiši, kjer je v uradu za odnose z javnostmi delala skoraj leto dni. Odstopila je decembra lani – po poročanju poznavalcev dogajanja so jo odpustili, ker ni hotela oditi, pa so jo morali odstraniti z območja Bele hiše –, nato pa v nekaj intervjujih in v Velikem bratu (Big Brother) namigovala, da za vrati Bele hiše ni vse v najlepšem redu.

O knjigi se je ugibalo že nekaj časa, Gallery Books pa je v četrtek sporočil, da je končana in da bo v javnost prišla 14. avgusta. Založniška hiša je ob najavi knjige sporočila, da se je 15-letno poznanstvo avtorice in predsednika »odločno in dokončno končalo in je Omarosa končno pripravljena, da pove svojo plat zgodbe«.

Omarosa Manigault je bila v Beli hiši zadolžena, da je bila v stiku s kolidži in univerzami, ki jih obiskujejo predvsem temnopolti, ter za delo na rasnih razlikah v vojaškem pravosodnem sistemu. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Omarosa Manigault je bila v Beli hiši zadolžena, da je bila v stiku s kolidži in univerzami, ki jih obiskujejo predvsem temnopolti, ter za delo na rasnih razlikah v vojaškem pravosodnem sistemu. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters


Gallery Books ni razkril veliko o vsebini knjige, zapisali so le, da jo je napisala močna in inteligentna ženska, je pa Omorosa v Velikem bratu namignila, kaj lahko pričakujemo. Resničnostno oddajo je primerjala z Belo hišo, češ da »jo želi veliko ljudi zabosti z nožem v hrbet« ter da so jo »vsi ljudje okoli Trumpa napadali. Vsi so govorili, naj mi ne dajo dostopa, naj mi ne dovolijo govoriti z njim, češ da sta pri njemu Ivanka (Trump) in Jared (Kushner)«. 

Nekdanja sodelavka je izrazila tudi zaskrbljenost nad stanjem v Trumpovi Beli hiši: »Slabo je. Ne bo dobro. Ne bo.« Bela hiša se je tedaj odzvala kritično. »Omorosa je bila na Vajencu odpuščena trikrat, tokrat je bilo četrtič, da smo jo odpustili. Imela je omejen dostop do predsednika. Zdaj nimata nobenega stika,« je predstavnik Bele hiše Raj Shah poskušal zmanjšati pomembnost vpogleda, ki ga je imela Omorosa na dogajanje v Beli hiši.

Njena knjiga bo že druga, ki bo govorila o dogajanju v Trumpovi Beli hiši. Januarja je izšla knjiga Michaela Wolffa Ogenj in bes: Znotraj Trumpove Bele hiše (Fire and Fury: Inside the Trump White House), ki na Amazonu ostaja najbolje prodajana knjiga leta. Koliko so založniki Omorosi plačali za njene spomine, ni znano.

Preberite še:

Komentarji: