Nizozemsko sodišče dovolilo stavko Ryanairovih pilotov

Tako se bodo Ryanairovi piloti na Nizozemskem v petek pridružili stavkam kolegov v Nemčiji, Belgiji, Irski in na Švedskem.
Fotografija: S stavko želijo na Irskem pritisniti na prevoznika, naj prekliče načrte krčenja osebja v zimski sezoni. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP
Odpri galerijo
S stavko želijo na Irskem pritisniti na prevoznika, naj prekliče načrte krčenja osebja v zimski sezoni. FOTO: Pierre-philippe Marcou/AFP

Sodišče v nizozemskem Haarlemu je pozno popoldne zavrnilo zahtevo irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair za začasno prepoved stavke pilotov na Nizozemskem. Tako se bodo Ryanairovi piloti na Nizozemskem v petek pridružili stavkam kolegov v Nemčiji, Belgiji, Irski in Švedski, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ryanair je zaradi petkove stavke v več evropskih državah odpovedal skoraj 400 letov. Na Nizozemskem bo stavka prizadela 22 letov na letališču Eindhoven, 11 letal bi moralo poleteti, ravno toliko pa tam tudi pristati.



Stavka bo prizadela približno 55.000 potnikov, od tega 42.000 v Nemčiji.

Piloti in kabinsko osebje irskega nizkocenovnega prevoznika želijo novo kolektivno pogodbo, ki bi jim prinesla boljše delovne pogoje. Piloti bodo po napovedih z dela odkorakali ob 3.01 v petek, stavka pa bo končana v soboto ob 2.59.

Preberite še:

Komentarji: