Nova neurja v Kaliforniji povzročila dodatne poplave

Poleg močnega dežja grozijo območju tudi obsežne snežne padavine. Ameriški predsednik Joe Biden je v soboto zvečer v Kaliforniji razglasil izredne razmere.

Ameriško zvezno državo Kalifornija so v soboto zajela nova v vrsti neurij in povzročila poplave na že močno premočenih območjih. Poleg močnega dežja grozijo območju tudi obsežne snežne padavine. Ameriški predsednik Joe Biden je v soboto zvečer v Kaliforniji razglasil izredne razmere.

Pričakovati je, da bo najnovejši vremenski sistem prinesel »močan dež v nižjih legah, veliko snega v gorah in močne vetrove«, v ponedeljek pa se napoveduje »nov porast pacifiške vlage«, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila državna meteorološka služba (NWS).

Napovedala je »uničujoče poplave« v nižjih predelih doline reke Salinas, ki je pomembno kmetijsko območje južno od San Francisca. Reka je prestopila bregove že na več mestih in poplavila polja.

V kraju Spreckels, ki leži ob tej reki, se je večina prebivalcev odločila ostati na svojih domovih, čeprav so jim oblasti priporočile evakuacijo. »Nimam kam iti in trenutno je v redu,« je za AFP povedal eden od krajanov.

Več iz te teme:

Komentarji: