Poplave v Indiji vzele že 184 življenj

V iskalnih in reševalnih akcijah sodelujejo lokalne ekipe za izredne razmere, kopenske in letalske sile ter mornarica.
Fotografija: FOTO: Stringer/Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Stringer/Reuters

Indijske pristojne službe so v zadnjih dneh zaradi poplav, ki so posledica monsunskega deževja, v zatočišča preselile okoli milijon ljudi. Narasle vode so medtem do danes odnesle že 184 življenj.

Poplave so, že drugo leto zapored, najhuje prizadele zvezno državo Kerala na jugu Indije, ki je zaradi svojih plaž in gorskih letovišč priljubljena med turisti. Zaradi naravne katastrofe so morali prejšnji teden za tri dni tudi zapreti mednarodno letališče v mestu Kochi.

FOTO: Stringer/Reuters
FOTO: Stringer/Reuters


V Kerali je po navedbah policije v poplavah umrlo najmanj 76 ljudi, 58 jih pogrešajo, še 32 jih je bilo poškodovanih. Okoli 290.000 ljudi v treh najbolj prizadetih okrožjih v tej državi so preselili v taborišča, ki služijo kot zatočišča. V sosednji državi Karnataka je umrlo najmanj 42 ljudi, evakuirali so jih 580.000.

Zaradi naraslih voda so na prizadetih območjih prekinjene številne avtocestne in cestne povezave. V iskalnih in reševalnih operacijah ter pri razdeljevanju pomoči sodelujejo lokalne ekipe za izredne razmere, kopenske in letalske sile ter mornarica. Indijski mediji poročajo tudi o 66 mrtvih v državah Maharaštra in Gujarat, kjer so prav tako na varno v taborišča preselili več deset tisoč ljudi.

FOTO: Sivaram/Reuters
FOTO: Sivaram/Reuters


Monsunsko deževje je v Indiji, ki jo sicer pesti suša, nujno za obnovitev vodnih virov, a vsako leto terja tudi več sto smrtnih žrtev.
Zvezno državo Kerala so lani prizadele najhujše poplave v skoraj stotih letih. Umrlo je okoli 450 ljudi.

FOTO: Str/AFP
FOTO: Str/AFP


FOTO: Sam Panthaky/AFP
FOTO: Sam Panthaky/AFP

Komentarji: