Požar v bolnišnici za bolnike s covidom-19 zahteval najmanj 52 življenj

Predstavnik zdravstvenih oblasti je povedal, da je bil glavni razlog za požar eksplozija rezervoarja s kisikom.
Fotografija: Žrtve so umrle zaradi opeklin, še naprej pa iščejo morebitne preživele, saj bi lahko kdo še ostal ujet v stavbi. FOTO: Essam Al-sudani/Reuters
Odpri galerijo
Žrtve so umrle zaradi opeklin, še naprej pa iščejo morebitne preživele, saj bi lahko kdo še ostal ujet v stavbi. FOTO: Essam Al-sudani/Reuters

V včerajšnjem požaru v bolnišnici Al Husejn v mestu Nasirija na jugu Iraka, v kateri je oddelek za bolnike s covidom-19, je umrlo  najmanj 52 ljudi, 22 je bilo poškodovanih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Gasilci so ogenj spravili pod nadzor.

Predstavnik zdravstvenih oblasti je za AFP povedal, da je bil glavni razlog za požar eksplozija rezervoarja s kisikom. Žrtve so umrle zaradi opeklin, še naprej pa iščejo morebitne preživele, saj bi lahko kdo še ostal ujet v stavbi, je pojasnil tiskovni predstavnik zdravstvenih oblasti Hajdar al Zamili.

FOTO: Khalid Al-mousily/Reuters
FOTO: Khalid Al-mousily/Reuters


Na oddelku je bilo prostora za 70 postelj. To je že drugi tovrstni požar v Iraku v zadnjih treh mesecih. Pred bolnišnico so se zbrali mladi protestniki, ki so opozarjali na razmere v zdravstvu. Tudi na družbenih omrežjih so številni pozivali k odstopu višjih predstavnikov oblasti.

FOTO: Khalid Al-mousily/Reuters
FOTO: Khalid Al-mousily/Reuters


Iraški premier Mustafa Kadimi je zagotovil, da bodo odkrili vzrok požara. Med drugim so že pridržali vodjo zdravstva v provinci Di Kar in vodjo bolnišnice.

V Iraku so doslej potrdili več kot 1,4 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo je več kot 17.000 covidnih bolnikov.

Komentarji: