Množični shod Netanjahujevih nasprotnikov tik pred volitvami

Sobotni shod v Jeruzalemu je bil obiskan bolje od demonstracij proti dolgoletnemu predsedniku vlade Benjaminu Netanjahuju, ki so potekale v preteklih tednih.
Fotografija: Nasprotniki Benjamina Netanjahuja so se včeraj zbrali v Jeruzalemu. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Odpri galerijo
Nasprotniki Benjamina Netanjahuja so se včeraj zbrali v Jeruzalemu. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP

Pred rezidenco izraelskega predsednika vlade Benjamina Netanjahuja v Jeruzalemu se je včeraj zbralo več tisoč ljudi, ki mu nasprotujejo. K odhodu z oblasti so udeleženci shoda premierja – Netanjahu vodi državo od leta 2009 – pozivali tri dni pred volitvami, ki bodo v torek četrte v zadnjih dveh letih. 

image_alt
Invalid proti Bibiju


Po navedbah lokalnih medijev se je včeraj v Jeruzalemu zbralo 20.000 ljudi, kar je več kot minule tedne, navaja tiskovna agencija Reuters. Kot kažejo predvolilne projekcije, tudi na volitvah ta teden nobena stranka ne bo zbrala večine glasov. Najbolje sicer kaže Netanjahujevi stranki Likud kljub temu, da aktualnemu predsedniku vlade sodijo zaradi domnevno koruptivnih ravnanj, kritiki pa ga obtožujejo neustreznega upravljanja epidemije. Izrael sicer velja za zelo uspešno državo pri cepljenju prebivalcev proti bolezni covid-19, a se je cepljenje na okupiranih območjih Gaze in Zahodnega brega začelo z zamikom. 

Po navedbah lokalnih medijev se je na sobotnem shodu zbrlo 20.000 ljudi. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Po navedbah lokalnih medijev se je na sobotnem shodu zbrlo 20.000 ljudi. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP

Preberite še:

Komentarji: