Prometna nesreča v Nemčiji usodna za srbskega pevca Šabana Šaulića

Pevec in producent, v domačem okolju znan kot »kralj narodne muzike«, se je ponesrečil na poti na letališče po koncertu v Bielefeldu.
Fotografija: Šaban Šaulić. Foto Wikipedia
Odpri galerijo
Šaban Šaulić. Foto Wikipedia

V Nemčiji se je po težki prometni nesreči izteklo življenje »kralja narodne muzike« Šabana Šaulića, poroča srbski tisk. Po nesreči avtomobila, v kateri je bil po neuradnih informacijah s sorodnikom in voznikom, so ga skušali rešiti v bolnišnici, a je v njej podlegel poškodbam. Poškodvani so bili še trije potniki iz istega avtomobila.

Do nesreče je prišlo po koncertu v Bielefeldu, ko so bili na poti na letališče.


 

Nesrečo povzročil pijan voznik


Šaulić je bil v avtomobilu, ki ga je vozil drug voznik, na zoženem delu ceste zaradi gradbišča pa je od zadaj vanj trčil drug avtomobil. Obe vozili sta se nato zaleteli v zaščitno ograjo, nesrečo pa je povzročil 34-letni nemški državljan. Domnevno je bil vinjen in brez vozniškega dovoljenja.

Šaban Šaulić je bil romskega porekla. Rodil se je leta 1951 v Šabcu, danih mu je bilo 67 let. Prvi album je izdal že leta 1969, njegova diskografija pa obsega na desetine zvočnih izdaj. Za njegovi največji uspešnici veljata skladbi Dođi da ostarimo zajedno in Dva galeba bela.

Komentarji: