Severovzhod ZDA zajel snežni vihar

V New Yorku in New Jerseyju so razglašene izredne razmere, iz Pensilvanije prihajajo prva poročila o smrtnih žrtvah.
Fotografija: Delavci plužijo ulice New Yorka. FOTO: Andrew Kelly/Reuters
Odpri galerijo
Delavci plužijo ulice New Yorka. FOTO: Andrew Kelly/Reuters

Severovzhodno obalo ZDA in del Kanade je v ponedeljek zajel snežni vihar. Močno sneženje spremljajo sunki vetra s hitrostjo do 80 kilometrov na uro. Iz New Jerseyja in Pensilvanije poročajo o skoraj pol metra snega, iz New Yorka pa o le nekaj centimetrih manj, poroča BBC.

Župan mesta New York Bill de Blasio je v ponedeljek zaradi vremenskih razmer prepovedal vsa nenujna potovanja, v torek pa zaprl šole. Na vzhodu ZDA je bilo odpovedanih več kot 1600 letalskih poletov, vsa večja letališča v regiji so zaprta. Po nekod je bil prekinjen železniški promet. Več tisoč ljudi je ostalo brez elektrike. 

Zamrznjen vodomet v newyorškem parku. FOTo: Carlo Allegri/Reuters
Zamrznjen vodomet v newyorškem parku. FOTo: Carlo Allegri/Reuters


Zaradi vremena so v več mestih, vključno z New Yorkom, začasno ustavili cepljenje prebivalcev proti koronavirusu.
New Jersey in New York sta razglasila izredne razmere. Guverner zvezne države New York Andrew Cuomo je na novinarski konferenci dejal, da sta pred njimi dva težka dneva, in poudaril, da je situacija smrtno nevarna, boji pa se, da se bo stanje še poslabšalo. 

Nekateri so kljub vremenu kolesarili na delo. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Nekateri so kljub vremenu kolesarili na delo. FOTO: Carlo Allegri/Reuters


Prve novice o smrtnih žrtvah so sicer prišle iz Pensilvanije, kjer je starejša ženska umrla zaradi podhladitve, tri osebe pa v strelskem obračunu med sosedi, ki je sledil sporu o tem, kdo je dolžan kidati sneg, poroča CTV News. V prometni nesreči so se poškodovali štirje gasilci. 

Po vremenskih napovedih se bo vihar danes pomaknil proti Novi Angliji, preden se bo proti koncu dneva predvidoma polegel. 

Preberite še:

Komentarji: