Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Slavnostne večerje namesto realpolitike

Z veličastnim sprejemom kenijskega predsednika Biden ne more prikriti dejstva, da ZDA na črni celini hitro izgubljajo vpliv.
Ameriški predsednik Joe Biden je med državniškim obiskom kenijskega predsednika Williama Ruta v Washingtonu obvestil kongres, da bo Kenijo opredelil kot pomembno zaveznico ZDA, ki ni članica Nata.

Foto Evelyn Hockstein/Reuters
Ameriški predsednik Joe Biden je med državniškim obiskom kenijskega predsednika Williama Ruta v Washingtonu obvestil kongres, da bo Kenijo opredelil kot pomembno zaveznico ZDA, ki ni članica Nata. Foto Evelyn Hockstein/Reuters
24. 5. 2024 | 22:17
24. 5. 2024 | 22:18
4:57

V nadaljevanju preberite:

Ameriški predsednik Joe Biden je na svoji doslej največji državniški večerji, na katero je bilo povabljenih 500 gostov, kenijskega predsednika Williama Ruta pogostil z jastogom in košaricami iz bele čokolade. Za boljše razpoloženje sta poskrbela country glasba in gospel. Se je hotel opravičiti za neizpolnjeno obljubo, da bo obiskal podsaharsko Afriko, in še nerazdeljene milijarde pomoči? Ali za hitro izgubljanje ameriškega in zahodnega vpliva zaradi avtokratskih tekmic Rusije, Kitajske in Irana?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine