Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Tanja Fajon: Delovati moramo bolje, veliko bolje

Slovenija je začela kampanjo Krepimo zaupanje – varujemo prihodnost.
Predsednik Borut Pahor in zunanja ministrica Tanja Fajon sta v ponedeljek na sprejemu v New Yorku uradno sprožila kampanjo Slovenije za izvolitev v Varnostni svet OZN za obdobje 2024–2025, pri čemer sta vsak s svojim nagovorom svetovnim diplomatom predstavila razloge, zakaj si Slovenija to zasluži.

Foto Robi Poredoš
Predsednik Borut Pahor in zunanja ministrica Tanja Fajon sta v ponedeljek na sprejemu v New Yorku uradno sprožila kampanjo Slovenije za izvolitev v Varnostni svet OZN za obdobje 2024–2025, pri čemer sta vsak s svojim nagovorom svetovnim diplomatom predstavila razloge, zakaj si Slovenija to zasluži. Foto Robi Poredoš
27. 9. 2022 | 23:21
5:59

V nadaljevanju preberite:

»Zadovoljna sem, da lahko uradno sprožim kampanjo pod sloganom: Krepimo zaupanje – varujemo prihodnost,« je slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon diplomatskemu zboru Združenih narodov predstavila kandidaturo Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta OZN v obdobju 2024–2025. »Smo majhni, a ambiciozni!« je v navzočnosti predsednika Boruta Pahorja in slovenskega veleposlanika pri OZN Boštjana Malovrha nagovorila navzoče na slikoviti newyorški terasi s pogledom na nebotičnike mesta gostitelja Svetovne organizacije. Za glasbeno spremljavo je poskrbel slovenski jazzovski saksofonist in skladatelj Jan Kus.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Premium
Slovenija za nestalno članico Varnostnega sveta OZN

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine