Trije novi primeri koronavirusa na Bavarskem

Po tem, ko so Nemci potrdili okužbo pri 33-letniku, je zdaj znano še, da so zboleli tudi trije njegovi sodelavci.
Fotografija: Okuženi delajo za podjetje Webasto. FOTO: Webasto
Odpri galerijo
Okuženi delajo za podjetje Webasto. FOTO: Webasto

Nemci so okužbo s koronavirusom ugotovili pri moškem iz okolice Münchna, z območja Starnberga, okoli 30 kilometrov jugovzhodno od bavarske prestolnice. Sprva so objavili le, da se nahaja v izolaciji in je v »dobrem stanju«. Okužila ga je gostja iz Kitajske, kolegica, ki je bila na usposabljanju v njegovem podjetju.

Spiegel zdaj poroča, da so zboleli še trije njegovi sodelavci. V sredo bodo testirali še 40 zaposlenih, podjetje Webasto – dobavitelj avtomobilskih delov pa bo do nedelje zaprlo svoja vrata.

Ukrepe za zaščito delovne sile so bili primorani razširiti zaradi nedavnega razvoja okužb, so iz podjetja sporočili v torek zvečer.

»Trenutno vemo za tri sodelavce, ki so imeli pozitiven izvid, in identificiramo sodelavce, ki so bili v stiku z njimi,« je v sporočilu za medije pojasnil Holger Engelmann, izvršni direktor skupine Webasto.

V ponedeljek so za vsaj dva tedna odpovedali vsa poslovna potovanja na Kitajsko in nazaj ter zaposlenim na lokaciji izbruha okužb, kjer dela okoli tisoč ljudi, dovolili, da ta teden delajo od doma. Webasto ima sicer 13.400 zaposlenih in promet v višini 3,4 milijarde evrov.

Odločeno je bilo, da je treba tri nove paciente sprejeti na münchensko kliniko Schwabing in jih tam medicinsko nadzorovati in izolirati, so sporočili z ministrstva za zdravje. Trenutno na prisotnost koronavirusa testirajo še eno osebo, ki je bila v stiku z obolelimi.

Vsi okuženi z novim virusom delajo v Stockdorfu – kraju, ki je od Ljubljane oddaljen dobrih 400 kilometrov.

Preberite še:

Komentarji: