Tržaški podžupan po blamaži s »čiščenjem Trsta« prejel še 100 evrov kazni, ker ne zna ločevati odpadkov

Paolo Polidori iz desne Lige je mednarodno »zaslovel«, ko se je na Facebooku hvalil, da je v smetnjak odvrgel predmete nekega brezdomca. A je zgrešil barvo smetnjaka.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Primož Škerl
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Primož Škerl

»Nična toleranca! Trst hočem čist!« je na Facebooku pred tednom zapisal tržaški podžupan Paolo Polidori iz desne Lige, potem ko je na mestni ulici Carducci predmete, ki niso bili njegovi, pač pa so pripadali enemu izmed mestnih brezdomcev, zabrisal v smeti. Šlo je za odeje, oblačila, blazino in nekaj drugih stvari, tudi iz plastike.

Dodal je, da si je takoj zatem opral roke, v objavi pa vse »dobromisleče« pozval, naj si kar dajo duška s komentarji. Ker ga to, kot je dodal, nič ne briga.


 

Sto evrov kazni, ker stvari ni odvrgel v pravi smetnjak


Sledilo je »pet minut« nacionalne in celo mednarodne »slave«, saj so se o njegovi potezi razpisali tako italijanski kot mednarodni mediji, sedaj pa je, kot piše tržaški Il Piccolo, dobil še poduk o tem, da sploh ne ve, kako se za čistočo skrbi.

Redarstvo mu je na podlagi fotografije, ki jo je objavil na medmrežju, po izbruhu afere pa zbrisal, odmerilo sto evrov kazni, saj mu ni bilo posebej mar za ločevanje odpadkov. Brezdomčeve revščine ni odvrgel v zabojnik prave barve. Kazen je že poravnal.

S svojim »smislom za čistočo« je v minulih dneh požel val ogorčenja z leve in desne, oglasila se je tudi Cerkev, nekateri meščani Trsta pa so se podali v akcijo zbiranja novih odej in oblek ter brezdomcu, za katerega se je izkazalo, da je Romun, napisali javno opravičilo.

Komentarji: