Ukrajina je menda z droni napadla rusko jedrsko elektrarno

Ruske oblasti so sporočile, da je bil napad neuspešen.
Fotografija: Ukrajinske sile so izvedle napad po tem, ko je ukrajinska zračna obramba v noči na sredo nad regijo Hmeljnicki prestregla ruski dron. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ukrajinske sile so izvedle napad po tem, ko je ukrajinska zračna obramba v noči na sredo nad regijo Hmeljnicki prestregla ruski dron. FOTO: Reuters

Ukrajina je menda ponoči z brezpilotnimi letalniki poskusila napasti rusko jedrsko elektrarno Kursk, ki leži blizu meje med državama, a je bila pri tem neuspešna, so danes sporočile ruske oblasti. Dodale so, da napad na nuklearko ni povzročil nobene škode, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»26. oktobra zvečer je bil ustavljen napad treh sovražnih brezpilotnih letalnikov na jedrsko elektrarno Kursk. Napad ni vplival na delovanje elektrarne,« je v izjavi na družbenih omrežjih sporočila tiskovna služba nuklearke Kursk.

Ukrajinske sile so izvedle napad po tem, ko je ukrajinska zračna obramba v noči na sredo nad regijo Hmeljnicki prestregla ruski dron, ki je nato padel in eksplodiral blizu tamkajšnje jedrske elektrarne.

V napadu so bili po navedbah Kijeva poškodovani daljnovodi in več upravnih stavb nuklearke. Škodo na stavbah jedrske elektrarne je potrdila tudi Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA), a dodala, da delovanje nuklearke ni bilo ogroženo.

Preberite še:

Komentarji: