Uslužbenci Downing Streeta naj bi zabave prirejali vsak petek

Daily Mirror je objavil fotografijo hladilnika za vino, ki je bil decembra 2020 dostavljen na Downing Street. Osebje naj bi ga redno polnilo z alkoholom.
Fotografija: Downing Street je deležen vse hujših očitkov glede stalnih zabav. FOTO: Henry Nicholls/Reuters
Odpri galerijo
Downing Street je deležen vse hujših očitkov glede stalnih zabav. FOTO: Henry Nicholls/Reuters

Britanski premier Boris Johnson naj bi bil med pandemijo covida-19 priča rednim zabavam, ki so jih uslužbenci na Downing Streetu prirejali vsak petek, je danes poročal britanski tabloid Daily Mirror. Časnik piše še, da naj bi Johnson ob koncu delovnega dne pogosto zahajal na klepet na petkova druženja.

image_alt
Britanski politiki na dve zabavi kar na predvečer pogreba princa Philipa

Daily Mirror je objavil fotografijo hladilnika za vino, ki je bil decembra 2020 dostavljen na zadnja vrata Downing Streeta, in poročal, da ga osebje redno polni z alkoholom. Približno 50 zaposlenih je v svoje elektronske koledarje vpisalo »petke z vinom«, s čimer so očitno kršili prepoved druženja v zaprtih prostorih v času pandemije, je poročal časnik.

Johnson je ob koncu delovnega dne pogosto zahajal na klepet, je zapisal časnik in navedel enega od virov. »Če vam premier reče, da se lahko sprostite, vam pravzaprav pravi, da je to v redu,« je dejal vir. Dodal je, da je misel, da Johnson za pitje ni vedel, popolna neumnost.

Osrednje vprašanje je, ali so Johnson in njegovo osebje v času zaprtja države zavestno kršili zakonodajo. Preiskavo dogajanja je v okviru širše preiskave poročil o več spornih zabavah na Downing Streetu in v vladnih poslopjih že prevzela javna uslužbenka Sue Gray. Rezultati preiskave naj bi bili znani prihodnji teden.

Tiskovni predstavnik Downing Streeta je sporočil, da vlada pričakuje, da bo preiskava »ugotovila dejstva o naravi zborovanj« med pandemijo. Johnson je zaradi številnih podobnih obtožb pod vse večjim pritiskom, naj odstopi.

Komentarji: