V Istri strela udarila v moškega

Neurja divjala po Hrvaški. Na več lokacijah so na morju opazili vodne trombe.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

Na območju Istre so močne padavine, nevihte in veter povzročili kar nekaj nevšečnosti. Moškega, šlo naj bi za tujega državljana, je v kampu Bijela Uvala pri Poreču udarila strela in je bil odpeljan v bolnišnico v Pulj.

Strele so zadele tudi avtomobil v naselju Vozilići v bližini Labina, hišo v Kaštelirju v bližini Poreča in transformacijsko postajo v občini Raša, kar je povzročilo požar in prekinitev oskrbe z električno energijo na območju Labina. Brez elektrike so bili tudi predeli Poreča, Novigrada, Umaga in Buj. Gasilci so odstranjevali drevesa, ki so padla na tla, in črpali vodo iz kleti.
 
Do noči je največ padavin padlo v Umagu, in sicer do 61 mm. Močne padavine so prizadele tudi Krk, kjer so zabeležili do 45 mm.

Močni nalivi so zajeli tudi srednjo Dalmacijo. V krajih Čiovo in Trogir so močne padavine povzročile poplave, na Hvaru pa je strela zanetila požar.

 
Letala iz Dubrovnika preusmerjena

 
Zgodaj zjutraj je vreme zagodlo tudi na jugu Dalmacije. Na območju Dubrovnika je v manj kot dveh urah padlo več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter, kar je privedlo do poplav v mestu. Težave so bile tudi v zračnem prometu. Letalske linije iz Rima, Aten in Istanbula so bile iz Dubrovnika preusmerjene na druga letališča.
 
V soboto zjutraj so v bližini Cresa, Splita in Hvara opazili trombo.

Komentarji: