V Italiji se je izkrcalo 159 migrantov

Ladja Ocean Viking je 112 migrantov rešila približno 60 kilometrov od libijske obale, še 50 pa v območju, v katerem so sicer za reševanje pristojne malteške oblasti.
Fotografija: FOTO: Anne Chaon/Afp
Odpri galerijo
FOTO: Anne Chaon/Afp

Ladja Ocean Viking s 159 migranti na krovu je v ponedeljek zvečer prispela v pristanišče v italijanskem Tarantu, kjer so se migranti že izkrcali, sta po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili nevladni organizaciji SOS Mediterranee in Zdravniki brez meja.

Ladja, ki jo upravljata organizaciji, je v petek 112 migrantov rešila približno 60 kilometrov od libijske obale. Še 50 pa jih je rešila v soboto v območju, v katerem so sicer za reševanje pristojne malteške oblasti. Že v nedeljo so morali zaradi zdravstvenih težav z ladje evakuirati žensko, poleg nje pa sta ladjo zapustila še njena sestra in 18-mesečni otrok.Kljub hladnemu vremenu se migranti vseeno odločajo za pot iz Libije proti Evropi. Večinoma morajo za izkrcanje v Italiji ali Malti nekaj dni čakati na morju.

Nekdanji notranji minister Matteo Salvini je bil zaradi izkrcanja migrantov v Tarantu kritičen do italijanske vlade, v kateri sta populistično Gibanje pet zvezd in levosredinska Demokratska stranka. Nova vlada ima sicer precej blažjo migracijsko politiko od Salvinija.

Preberite še:

Komentarji: