Vzpostavljena je »vroča linija« med Severno in Južno Korejo

Mun Dže In in Kim Džong Un se bosta sestala prihodnji petek na tretjem srečanju voditeljev obeh Korej po vojni na polotoku.
Fotografija: Vroča linija povezuje Modro hišo v Seulu in komisijo za državne zadeve v Pjongjangu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Vroča linija povezuje Modro hišo v Seulu in komisijo za državne zadeve v Pjongjangu. FOTO: AFP

Seul – Teden dni pred srečanjem južno- in severnokorejskega voditelja Mun Dže Ina in Kim Džon Una je bila danes vzpostavljena »vroča linija«, ki bo voditeljema omogočila komunikacijo pred srečanjem prihodnji petek, so sporočili iz predsedniške palače v Seulu.

Vroča linija povezuje Modro hišo, kot se uradno imenuje predsedniška palača v Seulu, in komisijo za državne zadeve v Pjongjangu, ki ji predseduje severnokorejski voditelj, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Linija predstavlja nov korak v zbliževanju med Korejama.

Kot smo že pisali, se bosta Mun Dže In in Kim Džong Un srečala prihodnji petek v Hiši miru na južni strani demarkacijske črte, kar pomeni, da bo Kim Džong Un prvi severnokorejski voditelj, ki bo stopil na ozemlje Južne Koreje po korejski vojni leta 1953. Ker se vojna ni končala z mirovnim sporazumom, si Seul prizadeva, da bi bila izjava o koncu vojne sprejeta prihodnji teden, tej pa bi v prihodnje sledil mirovni sporazum.

Komentarji: