16. evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V Kamniku bo od 6. do 9. julija potekalo 16. evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino

Atletska zveza Slovenije in Klub gorskih tekačev Papež sta nosilca prestižne atletske prireditve na najvišjem nivoju: evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino. Izvajalec je Klub gorskih tekačev Papež, ki si je zaupanje pridobil že z organizacijo svetovnega prvenstva leta 2010.

Od 6. do 9. julija bo Slovenija gostiteljica 25 evropskih reprezentanc, okoli 400 tekmovalcev in spremljevalcev bo tri dni bivalo v Kamniku in okolici. 8. julija bo v Eko resortu  start teka članskih reprezentanc, proga bo vodila mimo cerkvice Sv. Primoža in Pasjih pečin do Male planine ter cilja na Gradišču na Veliki planini (12 km – 1295 m višinske razlike). Glede na različne kategorije bosta še dva starta na isti progi, in sicer za članice in mladince pod sv. Primožem ter za mladinke na Kisovcu. Za ostale tekače bo na dan prireditve tudi open race tekma, na kateri pričakujemo večje število tekačev, saj je  tekačem čast in ponos teči na trasi evropskega prvenstva.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"164321","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"height: 488px; width: 735px;","title":"","typeof":"foaf:Image","wysiwyg":"1"}}]]

Potrjena je tudi slovenska reprezentanca, ki bo nastopila na prihajajočem prvenstvu, in sicer:
• v mladinski konkurenci bodo nastopili Tine Habjan, Nejc Uršič, Tine Hren, Rok Sušnik in Nuša Mali,
• v članski konkurenci pa bodo natopili Mojca Koligar, Klementina Lemut, Mihaela Tušar, Maja Peperko, Miran Cvet, Rok Bratina, Gašper Bregar ter Luka Kovačič.
Vodja slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu je Peter Lamovec, eden najbolj izkušenih gorskih tekačev. Trenerja slovenske reprezentance pa sta Boštjan Novak in Borut Malavašič.

Tekaški spektakel bodo spremljale tudi slovesne prireditve:

Petek,  7. julija:
Ob  15. uri: tiskovna konferenca za novinarje (Eko Resort).
Ob 18. uri: slovesna otvoritev z mimohodom in predstavitvijo reprezentanc ter kulturnim programom (Stadion prijateljstva v Mekinjah).

Sobota, 8. julija:
Ob 18. uri: svečana razglasitev in podelitev medalj  najboljšim  evropskim tekačem  in pogostitev tekačev ( Eko Resort).

Večdnevna  prireditev bo  pravi  gorsko-tekaški  praznik,  udeležilo se je bo  več tisoč ljudi z vsega sveta. Pričakujemo udeležbo najboljših  evropskih  gorskih tekačev, številnih  spremljevalcev, srčnih navijačev. Prisotnost so potrdili tudi častni gostje slovenske in evropske atletike, pomembni gospodarstveniki, ministri …  

Pred nami je dogodek, ki pomeni sožitje športa, turizma, kulture na najvišjem nivoju. Klub gorskih tekačev Papež zagotavlja visok organizacijski nivo, predvsem pa srčnost in predanost preko 400-članske ekipe prostovoljcev.

Skupaj z vami bodimo častni in ponosni promotorji slovenske atletike in gorskega teka v svetu!


Nina Klisarič

Več iz te teme:

Komentarji: